Giovanna-Battaglia-New-York-flat

På den södra sidan av Manhattan, i Flatiron District, ligger ett av italienska modeprofilen Giovanna Battaglia och hennes svenska make fastighetsmogulen Oscar Engelberts hem. Giovanna Battaglia som arbetar som stylist med flera uppdrag för bland annat japanska Vogue och hon syns ofta på front row vid de stora modehusens visningar. Oscar Engelbert driver fastighetsföretaget Oscar Properties, som skapar och bygger moderna och unika boenden.

Läs även: 10 viktigaste faktorerna när vi väljer bostad

Paret som gifte sig på Capri 2016 inför ett stort antal gäster, då Giovanna bar inte mindre än tre haute couture brudklänningar (!), bilden på bröllopskyssen när hjärtformade konfettin sköts upp i luften har i det närmaste blivit ikonisk. Bland gästerna syntes bland annat svenska modellen Caroline Winberg, Martina Bonnier och Sofi Fahrman.

Nyligen berättade Giovanna Battaglia på instagram att de väntar sitt första barn och kanske är det därför paret har bestämt sig för att sälja sitt New York-hem. Men den som vill ta över jetsetparets lyxiga våning i stadsdelen Chelsea får vara beredd på att öppna plånboken och hosta upp en rejäl slant.

Läs även: New Yorkbon och Feminas modefotograf Jonas Gustafsson 5 bästa New York-tips!

Det är kanske inte helt oväntat mäklarfirman Eklund Stockholm-New York som förmedlar den eleganta våningen, vars accepterade pris ligger på cirka 82 miljoner kronor.

New York etage Engelbert soffor och bokhyllor
New York etage Engelbert fönster utsikt

Etagevåningen som är inredd i sobert vitt och mycket trädetaljer är designad av Annabelle Selldorf. Våningen mäter upp till 220 kvadratmeter om fyra rum och bjuder på en fantastisk utsikt över vattnet, högt i tak, enorma fönster som gör solnedgångarna till allt annat än tråkiga, och, det bästa av allt – en hiss för bilen.

New York etage Engelbert kök utsikt
New York etage Engelbert kök utsikt 2

Köket är inrett helt i stål och har en köksö i mörkt trä och sittplatser.

New York etage Engelbert glas hyllor kökskö
New York etage Engelbert badrum med toalett
New York etage Engelbert sovrum med säng
New York etage Engelbert sovrum 2 med säng överkast
New York etage Engelbert badrum med handfat spegel
New York etage Engelbert bilhiss med bil inomhus
New York etage Engelbert bilhissen

Läs även: Kika in i Alexander Skarsgårds nya lyxlya i New York

Artikeln publicerades först på Residence.

 

Mest läst