Har du alltid drömt om att bo på en egen ö, helt avskild från omvärlden? Har du 24 miljoner över? Då är det guldläge just nu. Rundö Kollen, en ö i Strömstad kommun, är nämligen till salu för första gången sedan 1600-talet.

Jesper Havsberg, mäklare hos Askengren Fastighetsmäklare, berättar att ön är fem hektar stor och består omväxlande av klippor, gammal betesmark och insprängda badvikar med sandstrand.

– I köpet ingår totalt fyra byggnader och två bryggor. Ett bostadshus, ett gästhus, ett brygghus och en lada. Själva ön består av strandlinje, strandäng, karga klippor och egen vik i vackra och privata omgivningar.

Rundö Kollen nås endast med båt, och från hamnen på Rossö tar det cirka fem minuter att åka dit. Ön har legat ute på Hemnet sedan augusti, men Havsberg tror inte att någon försäljning finns att vänta inom en snar framtid.

– Man måste ha med sig att det är extremt få som har möjlighet att köpa fritidsegendom i de här prisklasserna och att det därför kan ta lite tid att hitta en köpare, men det finns människor som är villiga att betala för att få något helt privat.

– Vi tror att köparen mest sannolikt kommer från utlandet, mest sannolikt norrman med tanke på att de utgör största delen av vår kundgrupp.

Nyfiken på hur ön ser ut? Här är ett par bilder:

Sugen på ett köp? In och buda!

Artikeln publicerades först på Residence.

Läs även:
3 snygga sätt att duka julbordet

Julens trendigaste växter

Bo på unikt lyxhotell i en lyftkran