Den som planerar en weekendresa till Stockholm får i mars ett nytt hotell att sova över på. Hobo Hotell som öppnar den 23 mars har 200 rum, en restaurang, barer, café och ett plats där nya designers och konstnärer kan visa upp sina verk.

Läs även Nu bor du billigare på hotell än i andrahand i Stockholm

Hotellet som ligger vid Brunkebergs torg är designat av prisbelönta Studio Aisslinger som ligger bakom välkända Hotel Michelberger och 25H Bikini Hotel i Berlin. Stilen är uppdaterad funktionalism med inslag av moderna konstverk och teknik. I lobbyn finns en futuristisk flip-dot-vägg som samsas med grön växtlighet, bland annat örter som kommer användas i hotellets restaurang.

– Oavsett om du bor i Stockholm eller är på besök är Hobo en ren och modern helhetsupplevelse där urbanism spetsats med en livlig hippiekänsla. De sociala ytorna är designade för att ge en modern men avslappnad känsla som ska vara lika välkomnande från tidig morgon till sen kväll, säger Werner Aisslinger, grundare av Studio Aisslinger i ett pressmeddelande.

Bakom hotellet står hotellmagnaten Petter Stordalens Nordic Hotels & Resort. Hobo Hotel är en del av satsningen Urban Escape som ska ge nytt liv till Brunkebergstorg, hotellet öppnar för gäster den 23 mars.

3_hobo_sketch_reception_sketch_studioaisslinger

2_hobo_room_5393

I rummen finns det gott om flexibla förvaringslösningar, bland annat är sängen tillräckligt hög för att en väska ska kunna skjutas in undertill. Väggpartierna av ”peg-walls” för ytterligare upphängningsmöjligheter och utöver det går det att hänga upp kläder på sänggaveln i stål.

2_hobo_room_5217
2_hobo_room_5276

Läs även 9 av de mest romantiska hotellen i världen

2_hobo_room_5298
2_hobo_room_5180

Sängarna i hotellrummen är placerade med huvudändan mot dörren. Placeringen möjliggör att ett skrivbord får plats bakom sängen samtidigt som sängen breder ut sig mot fönstret.

 

Läs även 6 tips för dig som ska inreda ett litet badrum

Läs även 4 svenska spaweekends med det lilla extra

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: