Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pimpa med vinkorkar – de bästa idéerna på Pinterest

19 mar, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Vinkorkar kan med enkla handgrepp förvandlas till smarta och snygga inredningsprylar utan att det får ditt hem kännas som en tredje klassens restaurang. Vi har finkammat Pinterest på de finaste idéerna.
Annons

Brukar du bara kasta vinkorkarna när du har druckit upp? Sluta genast med det och se till att vara lite pysslig istället. Pinterest fullkomligen svämmar över av fiffiga prylar du kan tillverka och allt du behöver är vinkorkar och lite fantasi. Och det behöver inte ge känslan av billig italiensk sylta att ha vinkorkar hemma, utan det kan bli både snyggt och praktiskt.

Vi plockade ut några favoriter från Pinterest som du enkelt kan fixa själv hemma.

Nyckelringar

Nyckelring gjord av vinkorkar.
Här hittar du en beskrivning på hur du gör nyckelringen, designen är upp till dig.

Med hjälp av en borrmaskin så att du kan borra ett hål rakt igenom korken, tomma nyckelringar, skruvöglor och lite finlir med färger kan du skapa fina nyckelringar enligt din egen design. Framför allt fiffigt för dig som har båt eftersom korken flyter om du tappar den i vattnet.

Annons

Grytunderlägg

Grytunderlägg av vinkorkar.
Här kan du hitta beskrivningen på grytunderlägget.

Ett grytunderlägg är nog det vanligaste DIY-pysslet med vinkorkar, och med lite fantasi kan de bli både snygga och praktiska. Vänd korkarna åt olika håll för att få färgskiftningar.

Servettringar

Servettringar av kork och snöre.
Idén kommer från ett Instagramkonto, fullt med DIY-idéer.
Servettringar av champagnekorkar.
Här hittar du den här idén och fler söta pyssel med champagnekorkar.

Enkla och snygga servettringar kan du trolla fram både av vinkorkar och av metallhöljet runt champagnekorkar.

Annons

Hörlurshållare

Hörlurshållare av en vinkork.
Vinföretaget Corno Wines ligger bakom idén.

Slipp sladdhärvor i handväskan med den här smarta vinkorkslösningen. Ett litet hål i ena sidan och en skåra i den andra och vips har du en hållare för dina hörlurarsladdar.

Stilettklacksplugg

Stilettklackspluggar av vinkork.
Här kan du hitta idén till stilettklackspluggen.

Smala klackar i löst grus är ingen hit. Den här idén kan du lätt härma genom att gröpa ur ett par avskurna vinkorkar och sätta på klackarna.

Annons

Ostknivar

Ostknivar gjorda av vinkorkar.
Här hittar du beskrivningen på knivarna.

En handfull billiga ostknivar på en loppis som du bryter loss från sina handtag och som du istället fäster på vinkorkar. Hur du fäster dem beror på hur fästet ser ut på själva bladet när du har tagit bort handtaget. Det blir de sötaste ostknivarna!

Anslagstavla

Anslagstavla gjord av vinkorkar.
Här hittar du beskrivningen på anslagstavlan.

Här får du samla korkar ett tag, men att göra en anslagstavla av vinkorkar är både snyggt och smart. Enkelt att fästa dina fotografier eller kom-ihåg-lappar med nålar. Du kan också köpa en tavelram och fylla med korkar för att göra en anslagstavla.

Annons

Kryddpinnar

Kryddpinnar gjorda av blompinnar och vinkorkar.
Här hittar du beskrivningen.

En borrmaskin, några vinkorkar, några blompinnar och en penna och på ett ögonblick har du ett helt knippe med fiffiga skyltpinnar för dina örtodlingar.

Nåldyna

Sybehör av kork.
Här hittar du nåldynan och fler korkidéer.

Du kan göra både extra trådrullar och små söta nåldynor av champagne- och vinkorkar. Perfekt för den lilla syhörnan eller sylådan. Idén kommer från Crooked Brains.

Annons

Placeringskort

Placeringskorthållare av vinkorkar.
den här bröllopssajten hittar du den här och många andra placeringskortsidéer.

Det finns lika många pyssliga placeringskortsidéer som det finns bröllop. Den här idén plockade vi från Weddingsonline.ie. Det du behöver är vinkorkar som du har skurit av lite på kanten och skurit en skåra i. Sedan behöver du bara en bild på varje gäst.

 

Läs mer:

Annons