Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Renovering kan leda till skilsmässa

19 feb, 2016 
AvFemina
Att renovera ihop kan göra relationen starkare – eller leda till bråk. En ny undersökning visar att flera par faktiskt vill skilja sig efter en renovering.
Annons

Har du och din partner någonsin blivit osams om möbler och materialval när ni gör om hemma? Ni är inte ensamma. Renoveringar kan locka fram våra allra sämsta sidor, visar en ny undersökning från inredningssajten Houzz.

– Vår undersökning visar att ett renoveringsprojekt berör många känsliga punkter i en relation, både i planeringsfasen och under processen. I vissa fall behövs det kanske inte mer än ett besök på köksavdelningen på IKEA för att sätta igång hetlevrade diskussioner om vem som lagar mest mat eller diskar, säger Marcus Hartwall, Nordenchef på Houzz.

I en ny undersökning har 6 000 av sajtens globala användare svarat på frågor om sina renoveringar, och majoriteten beskriver det som ”frustrerande” eller ”svårt” att renovera med sin partner. Det är inte ovanligt att dölja kostnader för varandra eller till och med smita iväg hemifrån för att slippa hjälpa till, enligt undersökningen.

Annons

En av 20 säger att renoveringen fått dem att vilja göra slut.

– Det kan vara värt att försöka förbereda sig på att några av våra värsta sidor kan visa sig i en renoveringsprocess. Genom att skapa en gemensam målbild, prova med ett mindre projekt och göra en realistisk budget kan många konflikter undvikas, säger Marcus Hartwall.

Men efter regn kommer solsken.

För trots alla påfrestningar svarar runt hälften att de är lyckligare hemma efter renoveringen och hela tre av fem par upplever att renoveringen stärkt deras relation.

AV MATS BAX

Missa inte att läsa:

Annons