Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Så inreder du med 2020 års färgtrender

23 dec, 2019 
AvNanna von Knorring
Inred med mer färg i år! Från gult och blått till rosa och grönt – vi tipsar om hur du kan addera trendfärgerna till inredningen hemma.
Annons

Intresset för färg har ökat under de senaste åren och allt fler vill nu inreda med kulörer som komplement till det vita, gråa och beigea. År 2020 finns flera fina trendfärger och det bästa är att alla bjuder på flera snygga nyanser för olika stilar. Dessutom är det enkelt att applicera färg i det som känns som en lagom dos för en själv.

Här listar vi inspirerande inredningstips med årets stora trendfärger:

Trend 1: Grönt

Vasen Urna i grönt tonat glas från Marimekko
Tonat glas är ett stilsäkert sätt att addera grönt i inredningen. Foto: Marimekko

Den gröna trendfärgen är enkel att addera genom att dekorera med växter i hemmets alla rum. Ett annat stilsäkert knep för att inreda med mer grönt är att låta vaser och krukor gå i grönt. Särskilt snyggt är det med vaser i tonat, grönt glas, som blir fina objekt att ha framme oavsett om du har växter i eller inte.

Annons
Sovrum med ljusgröna väggar
Gröna väggar ger en naturnära känsla i hemmet. Foto: Fredrik J Karlsson Styling: Emma Fischer för Alvhem/mäklare: Anna-Kajsa Nylander

Sugen på mer grönt? Våga måla väggarna i grönt för en naturnära känsla i rummet. Satsa på en ljusgrön nyans för en ljus palett, en varmare ton för en frodigare känsla eller en mörkare skogsgrön variant för ombonad elegans.

Trend 2: Blått

Mille Notti sänggavel Luna i blå sammet
Blått är ett bra färgval i sovrummet. Foto: Mille Notti

Blå toner känns vilsamma och passar därför särskilt bra i sovrummet. Du kan välja att måla väggarna, inreda med en sänggavel i blått tyg eller bädda sängen med påslakan, överkast eller prydnadskuddar i färgen. En tavla med motiv i blått kan också vara det som ger ditt sovrum sin färgdos.

Annons
Kök i trendigt blått
Ett kök i blått är ett tidlöst val. Foto: Anders Bergstedt för Entrance Mäkleri/mäklare: Erika Bergholm
Köksluckor i blått
Foto: Anders Bergstedt för Entrance Mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Blått är även en riktigt snygg och klassisk färg i köket, oavsett om det är väggarna eller köksluckorna (eller varför inte båda två?) som får färg. Det blir ett tidlöst val oberoende av om köket är modernt eller går i äldre stil. Här hittar du fler sätt att inreda med vackert blått, som är årets färg 2020 enligt färginstitutet Pantone.

Annons

Trend 3: Rosa

Rosa soffa med klädsel från Bemz
Accenter i rosa smälter snyggt in i den ljusa inredningen, samtidigt som de blir en färgklick. Foto: Bemz

Rosa detaljer blir en fin färgaccent och de kan vara ljusa och pastelliga eller bli ett poppigt blickfång. Inred med en möbel eller en inredningsdetalj i rosa för att skapa djup i inredningen.

Vardagsrum med rosa väggar
Ombonat och elegant med en vägg i en dämpad rosa kulör. Foto: Fredric Boukari Styling: Sand för Historiska hem/mäklare: Mattias Lantto

Rosa gör sig också fint på större ytor. Här har ett vardagsrum förvandlats till en ombonad oas med en vägg i en vacker, dämpad rosa kulör. Färgen gifter sig fint med bland andra mörkgrått, mustigt gult och rostrött. Se fler fina tips för hur du kan inreda med trendigt rosa här!

Annons

Trend 4: Brända färger

Granits premium collection med muted tones
Blanda jordiga och brända färger för en vacker palett. Foto: Granit

De brända kulörerna är ett utmärkt sätt att addera färg på ett subtilt sätt. De är jordiga och även om de tar avstamp i rött och orange så är de dämpade och enkla att matcha. Särskilt snygga är de brända färgerna i textilier och i form av keramik.

Brända färger är ett snyggt komplement till beige
Brända färger är snygga att matcha med beige och blir en subtil färgklick. Foto: Alcro

En enstaka prydnadskudde som sticker ut, en hel bäddning i olika jordiga, brända nyanser eller matchat med beige för en harmonisk helhet. Den här färgpaletten går att variera på flera olika sätt. Objekt som skulpturer, krukor och vaser i lergods kan också vara det som för in färgtrenden i hemmet på ett stilfullt sätt.

Annons

Trend 5: Gult

Kök i trendigt gul färg
Några gula detaljer – eller ett gult kök? Addera färg i den dos som passar dig. Styling: Jill Windahl Foto: Lina Östling för Alcro

En av årets stora färgtrender är den glada gula kulören. Börja smått med detaljer som ljus, en fruktskål eller en vas i tonat, gult glas om du är osäker på hur mycket färg din inredning tål. Vågar du satsa stort på färgen? Måla en vägg, möbel eller köksluckorna i din favoritnyans av den trendiga färgen.

Vit dukning med gul accentfärg
Sätt guldkant på dukningen med detaljer i gult. Foto: Ellos Home

Att sätta färg på dukningen är ett enkelt och snyggt sätt att få in lite färg, utan att det tar över. Särskilt en helvit dukning får ett fint lyft när man adderar gult, som blir en mild färgklick som fortfarande låter dukningen vara ljus och minimalistisk. Här hittar du fler fina inredningstips med trendfärgen gult!

Läs mer:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons