Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så inreder du med elegant funkisstil – 7 tips

26 maj, 2017 
AvMikaela Råberg
Funkisstilen handlar mycket om funktionalitet, men det behöver inte bli trist och tråkigt för det. Med rätt knep kan du skapa en riktigt elegant och inspirerande funkisinredning.
Annons

Högst upp i huset på Repslagargatan, på Södermalm, ligger den här funkisvåningen med många fina och funktionella detaljer i originalstuk.

Men det är inte den typiska funkislägenheten man möts av, utan en stilig och elegant atmosfär där den funktionalistiska byggnadsstilen harmoniserar med en modern, trendig och färgglad känsla. Och det är lätt att låta sig inspireras.

Här är 7 tips som fixar den eleganta funkisstilen.

Foto: Johan Spinnell Styling: Lindholm för Historiska hem/mäklare: Katarina Ljung

1. Inred med konst, även i köket. Illustrationer i färg höjer känslan och ger rummet en trendig touch.

2. Låt en utvald metallton gå som en röd tråd genom hela inredningen, i det här fallet återfinns mässing i såväl armaturen som skåphandtagen och ljusstakarna i fönstret.

3. Mörka träslag och svarta detaljer bildar en fin kontrast till vita väggar och extra snyggt blir det att lyfta in en otippad kulör i sammanhanget. De här gröna köksluckorna lyfter hela rummet.

4. Måla samman väggar och tak för att lura ögat. De diffusa gränserna skapar illusionen av ett högre tak.

5. Begränsa dig inte bara till en accentfärg. En blandning av djupblå, dovt grön och dammig rosa skapar ett rogivande intryck.

6. Piffa upp standardmöbler och förvaring med tavlor, levande växter och personliga detaljer i en härlig mix.

7. Gröna nyanser skänker sovrummet en lugnande effekt och med hjälp av en spegel kan du förstora ett litet rum. En koppartonad yta ger en mjukare kontrast mot väggen än en vanlig spegel.

Fler bilder och mer information om lägenheten hittar du här

Läs också:

Annons