Allt fler vill inreda med växter och vårens stora trend har nu även tagit sig till badrummet. På Pinterest har trenden spridit sig som en löpeld och förutom att grönväxter är en snygg inredningsdetalj så kan vissa växter dessutom fungera luftrenande eller komma till nytta i hudvården.

Läs även Skapa ett sovrum som andas lekfull lyx – 7 shoppingtips!

Badrummet kan vara en frodig plats för bakterier, men med smart placering och regelbunden städning är växter ett fräscht inslag i badrummet som skapar en lyxig känsla. Se bara till att växterna är tåliga eftersom luftfuktigheten ofta är hög och solljuset i många badrum är begränsat.

Här är 7 snygga sätt att inreda med växter i badrummet:

1. Skapa ett stilleben

Skapa ett snyggt stilleben på den breda badkarskanten med en stor grönväxt i kruka, några ljus och en rustik träbräda.

2. Dekorera med amplar

Häng upp amplar i olika nivåer i badrummet för att skapa en härlig grön oas.

3. Använd en piedestal

Placera din växt på en snygg piedestal som du enkelt kan flytta enligt smak och behov.

4. Kombinera nytta och nöje

Plantera Aloe Vera i en kruka och ställ den exempelvis på handfatets kant. Växten kan användas i hudvård och skapar dessutom en lyxig känsla i inredningen.

Läs även Enkla knepen som skapar spa-känsla i badrummet

5. Bryt av med färg

Placera en stor kruka fylld av grönväxter på golvet och bryt av ett monokromt badrum genom att välja en färgglad variant.

6. Grönt i fönstret

Om du har ett fönster i badrummet är det en perfekt plats att placera en växt på. Se dock till att plantan du väljer trivs fuktigt om din dusch är i anslutning till fönstret och riskerar att skvätta på plantan.

7. Dekorera i duschen

Dekorera duschskåpet med gröna växter genom att hänga upp en liten ampel på själva duschmunstycket eller genom att addera en liten växt till schampoo-hyllan.

Läs även 8 saker du ska rensa ut ur badrummet i vår

Mest läst