Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så inreder vi våra sovrum 2020 – 5 trender

11 mar, 2020 
AvNanna von Knorring
sovrumstrender 2020
Ska du inreda eller uppdatera sovrummet? Inspireras av årets stora trender och hitta din egen sovrumsstil! Vi listar fem inredningstrender i sovrummet 2020.
Annons

Sovrummet är platsen i hemmet där vi får vår livsviktiga sömn, natt ut och natt in. Därför behöver det också inredas med omtanke för att vara precis så skönt och avkopplande som det bara kan vara efter en lång dag.

Årets inredningstrender kretsar i mångt och mycket just kring sömnen och avkopplingen som många behöver som motvikt till en hektisk vardag. Här nedan listar vi fem inredningstrender i sovrummet som vi kommer se mycket av 2020!

Trend 1: Ekologiskt och hållbart

Utbudet av ekologiska sängkläder har ökat i rask takt och i dag finns det både hos kedjor och exklusiva varumärken. Ekologisk bomull är populärast bland de olika materialen, men vi er även sängkläder i lyocell. Till vår och sommar är det särskilt europeiskt linne som är favoriten, eftersom det är svalt och skönt även när nätterna är varma.

ekologiska sängkläder från ellos home
Ekologiskt är den största trenden just nu – och den är här för att stanna. Foto: Ellos Home
Sängkläder i lyocell från Hit The Hay
Miljövänligt och skönt i sängkläder i lyocell. Foto: Hit The Hay
Annons

Trend 2: En god natts sömn

En god sömn borde såklart alltid stå högst upp på listan över trender i sovrummet, men i år märker vi av den lite extra. Vi ser inga tv-skärmar i sovrummet och vi inreder med dämpad belysning samt väljer noga ut säng, täcke och alla andra komponenter som bidrar till en god sömn. Avkoppling står i fokus och vi väljer hellre färre och bättre i sovrummet för att skapa en oas av lugn och ro.

Bernadotte Kylberg x Hästens
Avkoppling och en god sömn i fokus hos Hästens. Foto: Hästens
Alva linen sängkläder
Avskalat och skönt är ledordet i sovrummet. Foto: Alva Linen
Annons

Trend 3: Tyngdtäcken är årets stora snackis

Sovrumstrenden som varit på allas läppar i år är tyngdtäcket – täcket med insydda tyngder som ska ge ett lätt och behagligt tryck mot kroppen. Tyngden från täcket ska bidra till bättre sömn, minskad stress och lugnare andning. Läs mer om tyngdtäcken här.

Tyngdfilt från Wesomnia
Tyngdfilten och -täcket är årets stora snackis. Foto: Wesomnia

Trend 4: Hotellstil i sovrummet

Hotellstil är fortfarande en av de trendigaste stilarna som många svenskar suktar efter. Stilen skapas ofta genom att inreda sovrummet med lyxiga materialval som sammet och satin, fluffiga täcken, stora kuddar och en skön matta under fötterna. En elegant sänggavel som får fungera som blickfång i rummet blir pricken över i:et.

Annons
Hotellstil hos Mille Notti
Eleganta linjer och krispigt vitt. Foto: Mille Notti
Hotellstil hos Ellos Home
Lyxiga material som sammet skapar hotellstilen i sovrummet. Foto: Ellos Home
hotellstil sovrum hos lexington
Fluffiga, stora kuddar och nyanser av vitt och crème bidrar till hotellstil i sovrummet. Foto: Lexington

Trend 5: En dos färg i sovrummet

Vitt och grått är klassiska val, men nu ser vi färgglädje även i sovrummet. Mjuka pasteller, nyanser av blått eller kanske din egen favoritfärg? Det finns flera olika stuk att välja bland och trendigt för i år är att låta färgerna ta plats medan resten lämnas något mer avskalat och linjerna samt helheten hålls rena och rofyllda.

Annons
rosa linne i sovrum hos linum
Ljusrosa toner är ett fint val i sovrummet. Foto: Linum
Himla sängkläder
Vackra jordnära färger hos Himla i år. Foto: Himla

Läs mer:

Annons