Påsken är på ingång. Här är sju enkla tips för att lyckas med dekorationen till påskbordet.

1. Det är alltid vackert att föra in naturen till det dukade bordet. Gör ett grönt påskägg. Använd ett pappersägg som du sedan klär med mossa. Fäst mossan med tunn ståltråd och vira sedan ett grovt snöre runt ägget. Avsluta med att placera minipenséer under snöret.

2. Gör en liten påskhare av en servett, ett ägg och snöre.

3. Till varje kuvert kan du samla ihop några påskliljor som du sedan knyter samman med ett grövre snöre. Bind ihop både under blommorna och runt stjälkarna längst ner.

4. Skapa en vacker dekoration till tallriken med ägg, häftmassa och valfria blommor. Gör hål med hjälp av en grövre nål i äggets båda ändar. Blås sedan ut innehållet ur det färska ägget. Fäst ägget med häftmassa på tallriken och sätt i några passande blommor. Vill du pimpa lite extra kan du göra små reden av halm, hö eller björkkvistar att lägga under äggen.

5. Gör små kransar som dina ägg kan stå på. Använd brudslöja från blomsteraffären eller gå ut och plocka några kvistar från en björk. Bind ihop – klart!

6. Våriga växter på lök eller knöl som iris, minipåskliljor och pärlhyacinter är perfekta för påskdukningen. Varför inte plantera dem i en kopp och placera på bordet?

7. Du kan även påskpynta dina efterrätter. Pimpa påskcupcakes med spritsad choklad, ett fint och färgglatt strössel och toppa med ett chokladägg.

Källa: Fyrklövern

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Läs även:
Gör inlagd sill till påsk – 8 goda recept!

7 fina påsktårtor att inspireras av

Påskpresenter: Fina saker att lägga i ägget – som INTE är godis