Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så ser hösten 2018 ut på Ikea

26 jul, 2018 
AvNanna von Knorring
Ikea-höstnyheter-2018
Vi har fortfarande mycket kvar av sommaren, men vi smygkikar trots det gärna på höstens kommande trender och inredningsdetaljer. Nu har Ikea släppt sina första bilder – och hösten ser både ljus, hemtrevlig och lovande ut.
Annons

Även om vi fortfarande bara firat midsommar och har stora delar av sommaren framför oss kan vi inte motstå att tjuvkika på vad hösten kommer att erbjuda oss i inredningsväg.

Ikea bjuder nu på ett smakprov av vad som komma skall – och det är allt från sköna, mjuka soffor och smart förvaring till inredningsdetaljer som sätter pricken över i:et.

Annons

Vi håller i sommarens ljus och varma känsla så långt in på hösten som vi bara kan, även om vädret utanför fönstret kommer bli kallare. Vårens och sommarens pastelliga toner håller i sig och blandas upp snyggt med naturmaterial i form av bland annat trä och kork för en harmonisk känsla i hemmet.

Trendmaterialet mässing kommer, åtminstone om vi ska tro Ikeas höstkollektion, att fortsätta vara en storfavorit – i alla fall i form av mindre, lyxiga detaljer som förgyller hemmet.

Annons

Hösten på Ikea kommer bland annat att bjuda på en helt ny förvaringsserie som innehåller stilrena vägghyllor samt mindre förvaringslådor i glas.

Ikeas höstnyheter går i flera olika riktningar och ger plats för mycket personlighet och egna tolkningar.

Annons

Den röda tråden är helt klart ett hem med genomgående harmoni och balans, som fortfarande bjuder in till kreativitet och lämnar rum för personliga inslag – oavsett om det är i form av glada färger och former eller som en sober och elegant helhet.

Ikeas höstkollektion innehåller inte enbart nyheter heller. Den 60-talsinspirerade soffserien Landskrona kommer att få ny kostym i höst. Den här gången syns den bekanta soffan med mjuka klädslar i mörkgrått och ljusgrönt tyg och i gyllenbrunt läder som bidrar till en ombonad känsla i hemmet.

Annons

Setet med ljusstakarna i elegant guld och elfenbensvitt är designade av Ingegerd Råman.

Hyllsystemet Bror är en av höstens nyheter, hyllan som är tillverkad i stark svart galvaniserat stål är tänkt att fungera i garage såväl som hobbyrum. Enligt Ikea kan de bredaste hyllorna tåla belastning upp emot 130 kg och de mindre hyllplanen 70 kg, vilket innebär att man kan förvara vinterdäck såväl som tunga krukor.

Annons

Den stapelbara skohyllan Grejig i lackat stål är en av nyheterna, varje hyllplan kan förvara upp till tre par skor.

För en extra fin frukost lanseras en ny pastellfärgad servis som säljs i set om tre med två skålar och en tallrik.

De nya textilierna som lanseras har tagits fram med stor miljöhänsyn. Till exempel är de grå och ljusrosa gardinerna Hannalena är tillverkade av återvunna PET-flaskor.

Annons

Metervaran Skäggört är tillverkad i 100 % bomull som antingen är återvunnen, framställd på ett mer hållbart sätt med mindre vatten, gödning och bekämpningsmedel.

Ikea lanserar även flera nya lampor i höst,  dels barnserien Lantlig med pastellfärgade kulor på lampfoten.

Serien Evedal finns både som taklampa med dubbla glasskärmar och som en bordslampa på marmorfot.

Annons

Bordslampan Tärnaby har inspirerats av äldre fotogenlampor och har försetts med dimfunktion.

Nya hexagonmönstrade luckor i serien Vassviken är anpassade för det populära skåpet Bestå.

Nya köksserien Vadholma i brunbetsad ask och en köksö med ekbänk.

Annons

Nya blandaren Insjön i mässing.

Höstens nyheter på Ikea släpps i butik under augusti.

Foto: Ikea

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons