Säsongens hetaste material är utan tvekan sammeten. Den syns i var och varannan butik – och vi förstår varför. Det mjuka materialet är både elegant och mysigt på samma gång och dessutom är sammet fint i alla regnbågens färger, vilket gör det enkelt att göra det precis så personligt man vill.

Oavsett om du vill addera en liten touch av sammet i ditt hem eller köpa en större möbel så finns det mycket att välja bland. Här listar vi 23 fina möbler och detaljer – som du dessutom kan klicka hem direkt.

1. Stor sammetssittpuff, Ferm living

stor sittpuff i sammet från ferm living

Stor, lyxig sammetssittpuff i färgen Bordeaux. Sittpuffen fungerar som såväl sittplats, bord och fotpall och finns även i grönt och blått. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

2. Överkast i sammet, Hemtex

mörkgrönt överkast i sammet

Addera sammet i sovrummet. Det här enfärgade överkastet i sammet har ett snyggt quiltat mönster. Finns i blått, rosa och grönt samt för både dubbel- och enkelsäng. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

3. Sammetsfåtölj, Ellos Home

Stilren blå sammetsfåtölj

Stilren fåtölj i sammet med bred sits och stomme i metall. Finns även i ljus- och mörkrosa samt i grått, rött och brunt. Finns att köpa här.  (reklamlänk från Awin.com)

4. Sammetskudde, Chhatwal & Jonsson

sammetskudde med flamingo från chhatwal & jonsson

Beige sammetskudde med två flamingos broderade på. Kudden finns även i blått samt med andra djurbroderier. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

5. Stor sittpuff i sammet, Jotex

stor sittpuff i sammet från Jotex

Stor sittpuff med oregelbunden form som kan fungera som såväl sittplats och fotpall som ett soffbord ifall du placerar en bricka på den. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

6. Överkast, H&M Home

överkast i sammet från H&M Home

Vadderat överkast i mjuk sammet med dekorativa prickar. Överkastet finns även i vinrött och petrolfärgat. Finns att köpa här.

7. Gardin i sammet, Åhléns

sammetsgardiner i grått

Ge ditt hem ett mjukare intryck med sammetsgardiner. Den här gardinlängden är gjord i mjuk sammet med veckband och finns i flera färger. Finns att köpa här.  (reklamlänk från Adtraction)

8. Sammetskudde med fransar, Decor/Tictail.com

sammetskudde med fransar

Mjuk sammetskudde i lila med franskant, finns även som rosa, beige och gul. Finns att köpa här.

9. Stol med sits i sammet, House Doctor

stol i grå sammet från house doctor

Snygg stol med sits och ryggstöd i grå sammet och stomme i svartlackerad stål. Perfekt i såväl kök, matsal som arbetsrum. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

10. Dagbädd i sammet, Ellos Home

dagbädd i sammet med tryckknappar

Klassisk dagbädd i sammet med djuphäftade knappar, finns i blått och rosa. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

11. Sittpuff i sammet, Åhléns

liten sittpuff i sammet

Stilren sittpuff som både tillför sammet till inredningens materialmix och adderar en sittplats till rummet. Finns i brunt, rött, rosa, ljusbeige, gult, grönt, blått och grått. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

12. Morgonrock i sammet, H&M Home

morgonrock i sammet

Mjuk morgonrock i sammet gjord av en viskos- och sidenblandning. Finns att köpa här.

13. Fåtölj i sammet, Eichholtz

Sammetsfåtölj inspirerad av snäcka

Vacker fåtölj med form inspirerad av en snäcka. Här i turkos sammet, finns även i vinrött och ljusgrönt. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

14. Sammetskudde, Granit

Sammetskudde från Granit

Mjuk sammetskudde i Oeko-Tex certifierad bomull som enkelt matchas med andra kuddar i soffan eller sängen. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

15. Lampskärm i sammet, Watt & Veke

lampskärm i sammet

Ett enkelt sätt att addera en touch av sammet är med en lampskärm i sammet. Här i vinrött, finns i flera färger och storlekar. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

16. Sammetspläd, Ceannis

Egg shell-pläd från Ceannis

Lyxig sammetspläd i märket Ceannis klassiska egg shell-form. Här i svart, finns även i vitt. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

17. Sammetssoffa, Decotique

soffa i sammet från decotique

Elegant tresitssoffa i ljusrosa sammet med matchande kuddar. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

18. Sänggavel, Sweef

sänggavel i sammet med djuphäftade knappar

En sänggavel ger sovrummet ett lyft och en variant i sammet ger ett mjukt intryck. Den här sänggaveln finns i flera olika färger och har djuphäftade knappar. Finns att köpa här.

Läs också: Höstuppdatera sovrummet – 9 detaljer under 500 kronor

19. Förvaringsaskar i sammet, Ellos Home

förvaringsaskar i sammet

Matchande förvaringsaskar med klädsel i sammet för förvaring av allt smått i hemmet. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

20. Bänk i sammet, Eichholtz

bänk i grön sammet med ben i mässing

Elegant sittbänk i grön sammet med ben i mässing. Finns att köpa här.  (reklamlänk från Apprl)

21. Stol, Ellos Home

vinröd stol i sammet och mässing

Elegant stol som passar vid såväl köksbordet som skrivbordet. Sits i mjuk vinröd sammet och ben i metall, finns även i gult med svarta ben. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

22. Sammetspuff, Department

sittpuff med fot i mässing

Sammet och mässing är en vacker kombination, här i form av en sittpuff med mässingsfot. Puffen finns i flera olika färger. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

23. Sammetssoffa, Broste Copenhagen

sammetssoffa från broste copenhagen

Vill du uppdatera soffan till en variant i sammet? Den här eleganta, grå soffan rymmer tre och är dessutom gjord i vattenresistent sammet. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com) Finns även som fåtölj, här (reklamlänk från Apprl).

Läs också:

Inred med sammet – 11 snygga tips!

11 inredningstips – så får du ett mysigt vardagsrum

 

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: