Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Se den hyllade rundvandringen hemma hos UnderbaraClara

24 sep, 2018 
AvIda Gustafsson
Clara Lidström underbara-clara
Hyllningar och hejarop blev resultatet efter att bloggaren och entreprenören UnderbaraClara gick en rundtur i sitt hem.
Annons

Clara ”Underbara Clara” Lidström har visat så många vackra bilder på sitt hem utanför Umeå i bloggen och på instagram att de, på riktigt, inte går att räkna. Men helgens filmade rundvandring var en befriande uppvisning hur hemmet faktiskt kan se ut i verkligheten. Hon publicerade filmen i bloggen och presenterade den med orden:

”I flera år har bloggläsare tiggt och bett om att få se en rundtur av mitt hem. I rörlig form och inte bara stillbild.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort en sådan. Hoppas ni tycker om den!”

Rundturen som visar nedervåningen i villan visar hur det blir när två barn, en hund och två vuxna delar utrymme – det blir ett hem som är både levande och stökigt. Själva klippet, som är gjort med en stor och sund portion självdistans och humor, är en slags kommentar på förväntan att dagens kvinnor som jonglerar familj och karriär även ska hinna få till ett perfekt och välstädat hem däremellan.

Annons

I videon guidas följare genom bortglömda travar av prylar och post, vissna växter ”som påminner om livets förgänglighet” och frukostrester och disk på en vackert broderad duk ”det blir stämning på en gång” som står kvar på bordet.

”Som ni ser är jag en människa som ÄLSKAR prylar, jag älskar grejer, jag älskar när det är grejer överallt. Det här är mina favoritsaker, jag tycker om att ställa ut dem så att man nästan inte kan gå, för då får man den där härliga situationen att man måste stanna upp och njuta av stunden”, säger Clara i videon som du kan se här nedan.

Klippet som postades i fredags eftermiddags gjorde genast succé och det tog inte särskilt lång tid för hurraropen att rasa in från följare som var glada och tacksamma för att Clara visade den ostädade och framförallt den långt i från den perfekta verkligheten.

Här är ett litet urval av de kommentarer som postats av hennes följare:

Annons

”Alltså det här är det bästa du gjort. Just eftersom man är van vid det vackra hos dig så blir det en så perfekt comic relief som träffar rakt i hjärtat, och i alla fall jag känner – att vi alla duger!”, skrev en följare.

”Tack för den härligt befriande rundturen ??…. lite motvikt till alla superstajlade hem ingen verkar leva i ???”

”Härlig film! ? men hade inte klarat av att ha det så själv tycker det är mer befriande när saker ligger där de ska och inte är i vägen. Men härligt med verklighet både i oreda och i reda”

I ett blogginlägg senare, som fått rubriken ”Här sitter jag och duger” tackar Clara Lidström för alla fina kommentarer och skrev att om hon hade vetat att hennes stökiga hem skulle väcka så mycket känslor hade hon lagt upp det för längesen. Och så skriver hon att det är som ebb och flod i deras hem.

”Saker dras fram och plockas undan. Det rivs ut och rensas bort. Och städning är det först jag prioriterar bort när jag har för mycket jobb eller för lite ork (för närvarande både och). Jag har inga svårigheter med att luta mig tillbaka, dricka kaffe och spela Toon Blast på telefonen även om kaos råder runtomkring mig. Jag känner mig inte lat – jag känner mig rimlig.”

Annons

Hon skriver att hon älskar att göra det vackert och att ha väldstädat och avslutar inlägget med de kloka orden:

”Men när det varken är vackert eller välstädat är det fortfarande mitt hem och jag är en helt rimlig människa som prioriterar kaffe med en kompis, mysstund med barnen eller skönt bad i badkar – framför att fara runt i huset med en dammtrasa.”

FOTO CLARA LIDSTRÖM

Läs även:

 

Annons