Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Shoppingtips: 12 snygga dörrmattor till hallen

11 okt, 2018 
AvNanna von Knorring
Håll golven rena, torra och hela i vinter. En dörrmatta fångar upp smutsen och förbättrar intrycket i hallen. Här listar vi 12 snygga dörrmattor att välja bland.
Annons

Hösten och vintern innebär regn, slask, snö och grus – och tyvärr kommer det även med in i hemmet. En dörrmatta skyddar inte bara golvet från våta skor, den förhindrar även repor och tar upp smutsen som kommer in med skorna.

Att hitta en snygg och hållbar dörrmatta som inte drar ner intrycket i hallen, utan snarare lyfter det, kan dock vara en utmaning. Men det är trots allt en nödvändighet om man vill spara på parketten och slippa trampa i blöta pölar.

Vad ska man välja då? Det finns många slitstarka material och särskilt populära är naturmaterial som är smutsavvisande och enkla att ta hand om. Mörka kulörer är även att föredra framför ljusa eftersom det senare alternativet snabbt missfärgas av grå slask.

Här listar vi 12 snygga dörrmattor – som du dessutom kan klicka hem direkt:

1. Dörrmatta i jute, Dixie

dörrmatta i jute

Den här snygga, handvävda dörrmattan är gjord i naturmaterialet jute. Dörrmattan är slitstark och har en baksida i latex. Mattan finns i flera färger och storlekar. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

2. Dörrmatta Key, Classic Collection

snygg dörrmatta i grått

Den här dörrmattan som har ett snyggt tryckt mönster är gjord i Petyarn, ett material som tillverkas av återvunna petflaskor, men som både känns och ser ut som ull samt klarar av att stå utomhus. ANNONS Finns att köpa här.

3. Dörrmatta Skandinavien, Åhléns

grå dörrmatta i jute

Stilren, grå dörrmatta i flätad jute som gör hallen lite mer välkomnande och fångar upp smutsen från skor. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

4. Dörrmatta med fiskbensmönster, Designtorget

dörrmatta med fiskbensmönster

Den här dörrmattan i handvävd jute är ett slitstarkt val i hallen. Det vackra fiskbensmönstret ger ett stilfullt intryck och mattan finns även som naturfärgad. ANNONS Finns att köpa här.

5. Dörrmatta Orient, Åhléns

elegant dörrmatta med mönster

Elegant dörrmatta med utskuret mönster. Dörrmattan är gjord i tåligt kokos och är naturfärgad. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

6. Dörrmatta Firenze, Classic Collection

stilren dörrmatta från Classic Collection

Stilren dörrmatta tillverkad i det återvunna materialet Petyarn. Slitstark, mjuk matta som finns i flera utföranden. ANNONS Finns att köpa här.

7. Dörrmatta Romina, Linie Design

färggrann dörrmatta

Mattan för dig som vill tillföra lite färg i hallen. Dörrmattan är gjord i ull, vilket är ett bra val i hallen tack vare att det är ett smutsavvisande material. Finns även i ljusa pastellfärger. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

8. Dörrmatta i jute med mönster, Dixie

dörrmatta i jute med svarta detaljer

Dörrmatta i vävd jute med ett svart rutmönster samt baksida i latexgummi som håller mattan på plats. Mattan är tålig och absorberar även ljud effektivt. ANNONS Finns att köpa här.

9. Dörrmatta Knots, Bloomingville

flätad dörrmatta

Den här tidlösa dörrmattan i garn bidrar med en marin känsla tack vare sin snygga vävda utformning. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

10. Fiskbensmönstrad dörrmatta, House Doctor

svart dörrmatta med fiskbensmönster

Den här dörrmattan har ett fiskbensmönster i vitt på en svart botten som gömmer smutsen och slasken som kommer in med skorna. Mattan är tillverkad i nylon och gummi, som förhindrar den från att glida. Finns att köpa här. ANNONS Finns att köpa här.

11. Dörrmatta med körsbärsblom, Åhléns

dörrmatta med körsbärsblommor

Sätt färg på hallen! Den här färgglada mattan livar upp i den monokroma hallen. Tänk på att du med fördel väljer mörkare kulörer till hallmattan, som den här med grön botten, eftersom den kommer få stå mot såväl slask och grus. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

12. Dörrmatta i blågrå jute, Ellos Home

blågrå dörrmatta i jute

Tålig dörrmatta i jute med grov struktur. Den här mattan har en blågrå färg som är en tacksam kulör när man inte vill att all smuts ska synas. ANNONS Finns att köpa här. 

Miljöbild högst upp: Anders Bergstedt Styling: Ellis Roshandel/Nouvel Interior för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons