Artikeln innehåller reklamlänkar

Hösten och vintern innebär regn, slask, snö och grus – och tyvärr kommer det även med in i hemmet. En dörrmatta skyddar inte bara golvet från våta skor, den förhindrar även repor och tar upp smutsen som kommer in med skorna.

Att hitta en snygg och hållbar dörrmatta som inte drar ner intrycket i hallen, utan snarare lyfter det, kan dock vara en utmaning. Men det är trots allt en nödvändighet om man vill spara på parketten och slippa trampa i blöta pölar.

Vad ska man välja då? Det finns många slitstarka material och särskilt populära är naturmaterial som är smutsavvisande och enkla att ta hand om. Mörka kulörer är även att föredra framför ljusa eftersom det senare alternativet snabbt missfärgas av grå slask.

Här listar vi 12 snygga dörrmattor – som du dessutom kan klicka hem direkt:

1. Dörrmatta i jute, Dixie

dörrmatta i jute

Den här snygga, handvävda dörrmattan är gjord i naturmaterialet jute. Dörrmattan är slitstark och har en baksida i latex. Mattan finns i flera färger och storlekar. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

2. Dörrmatta Key, Classic Collection

snygg dörrmatta i grått

Den här dörrmattan som har ett snyggt tryckt mönster är gjord i Petyarn, ett material som tillverkas av återvunna petflaskor, men som både känns och ser ut som ull samt klarar av att stå utomhus. Finns att köpa här. (länk till Åhlens)

3. Dörrmatta Skandinavien, Åhléns

grå dörrmatta i jute

Stilren, grå dörrmatta i flätad jute som gör hallen lite mer välkomnande och fångar upp smutsen från skor. Finns att köpa här. (länk till Åhlens)

4. Dörrmatta med fiskbensmönster, Designtorget

dörrmatta med fiskbensmönster

Den här dörrmattan i handvävd jute är ett slitstarkt val i hallen. Det vackra fiskbensmönstret ger ett stilfullt intryck och mattan finns även som naturfärgad. Finns att köpa här.

5. Dörrmatta Orient, Åhléns

elegant dörrmatta med mönster

Elegant dörrmatta med utskuret mönster. Dörrmattan är gjord i tåligt kokos och är naturfärgad. Finns att köpa här. (länk till Åhlens)

6. Dörrmatta Firenze, Classic Collection

stilren dörrmatta från Classic Collection

Stilren dörrmatta tillverkad i det återvunna materialet Petyarn. Slitstark, mjuk matta som finns i flera utföranden. Finns att köpa här. (länk till Åhlens)

7. Dörrmatta Romina, Linie Design

färggrann dörrmatta

Mattan för dig som vill tillföra lite färg i hallen. Dörrmattan är gjord i ull, vilket är ett bra val i hallen tack vare att det är ett smutsavvisande material. Finns även i ljusa pastellfärger. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

8. Dörrmatta i jute med mönster, Dixie

dörrmatta i jute med svarta detaljer

Dörrmatta i vävd jute med ett svart rutmönster samt baksida i latexgummi som håller mattan på plats. Mattan är tålig och absorberar även ljud effektivt. Finns att köpa här. (länk till butik)

9. Dörrmatta Knots, Bloomingville

flätad dörrmatta

Den här tidlösa dörrmattan i garn bidrar med en marin känsla tack vare sin snygga vävda utformning. Finns att köpa här. (länk till butik)

10. Fiskbensmönstrad dörrmatta, House Doctor

svart dörrmatta med fiskbensmönster

Den här dörrmattan har ett fiskbensmönster i vitt på en svart botten som gömmer smutsen och slasken som kommer in med skorna. Mattan är tillverkad i nylon och gummi, som förhindrar den från att glida. Finns att köpa här. Finns att köpa här. (länk till RoyalDesign)

11. Dörrmatta med körsbärsblom, Åhléns

dörrmatta med körsbärsblommor

Sätt färg på hallen! Den här färgglada mattan livar upp i den monokroma hallen. Tänk på att du med fördel väljer mörkare kulörer till hallmattan, som den här med grön botten, eftersom den kommer få stå mot såväl slask och grus. Finns att köpa här. (länk till Åhlens)

12. Dörrmatta i blågrå jute, Ellos Home

blågrå dörrmatta i jute

Tålig dörrmatta i jute med grov struktur. Den här mattan har en blågrå färg som är en tacksam kulör när man inte vill att all smuts ska synas. Finns att köpa här.  (länk till Ellos)

Miljöbild högst upp: Anders Bergstedt Styling: Ellis Roshandel/Nouvel Interior för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Läs även:
8 compact living-knep för den lilla hallen

7 smarta sätt att inreda hallen – proffsets bästa tips

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mest läst