Barnrummet är en plats för både vila och lek och ska, precis som resten av hemmet, återspegla personerna som bor där. Vad det innebär kan vara väldigt olika, en del väljer att tillföra mycket färg och mönster, andra vill hålla det stilrent och monokromt, medan vissa väljer att lyfta fram barnens intressen i inredningen.

Posters är ett enkelt och plånboksvänligt sätt att uppdatera en tom vägg i barnrummet. För de yngsta kan ABC-tavlor och söta djur vara det självklara valet, medan äldre barn kanske vill visa upp sina intressen på väggen. Oberoende av vilket motiv man vill ha så finns mycket att välja på – från svartvitt och stilrent till färgglatt och lekfullt.

Här har vi valt ut 20 fina posters som passar i barnrummet (och hos den vuxna med barnasinnet i behåll):

1. Leo affisch, Lagerhaus

Poster till barnrummet med leopard från Lagerhaus

Lekfull affisch med gul leopard i måtten 40 x 50 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

2. Kaninposter, Desenio

Poster till barnrummet från Desenio med kaninmotiv i svartvitt

Svartvit, minimalistisk poster med gullig kanin. Postern finns i flera olika storlekar. Finns att köpa här.

3. ABC-poster, W:form

ABC-tavla till barnrummet från W:form

Lekfull ABC-tavla till barnrummet med illustrerade djur. Postern finns i storlekarna 50 x 70 centimeter och A3. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. Slottet, Olle Eksell

Slottet-poster av Olle Eksell – perfekt i barnrummet

Postern med Stockholms slott som motiv av Olle Eksell är ett fint alternativ i barnrummet och har måtten 50 x 70 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

5. Plockar vattenliljor, Elsa Beskow

Poster med motiv av Elsa Beskow till barnrummet

Vacker poster med illustration ur Elsa Beskows älskade sagor. Postern mäter 50 x 70 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

6. Svartvit ABC-tavla, Tellkiddo

Svartvit ABC-tavla till barnrummet från Tellkiddo

Alla vill inte satsa på färg och då är den här svartvita ABC-tavlan till barnrummet ett snyggt alternativ. ABC-posterns mått är 30 x 42 centimeter och den finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

7. Poster med bilar, Walladore

Poster till barnrummet med bilar från Walladore

Den här postern med gula och röda bilar blir ett färgglatt tillägg i barnrummet. Barntavlan finns tillgänglig i två olika storlekar och finns att köpa här.

8. Essence of Ballet 03, Paper Collective

Balettposter från Poster Collective

Essence of Ballet-postern är designad av Ingrid Bugge som följde och fotograferade den Kungliga Baletten i Danmark i två år och är ett fint inslag i barnrummet där det bor en aspirerande dansare. Posterns mått är 50 x 70 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

9. Apa, Kay Bojesen

Poster med apa från Kay Bojesen

Poster med fotografi av Kay Bojesens skiss över den älskade inredningsdetaljen Apan från år 1951. Tavlan är gjord i 100 procent bomull med en ram i trä. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

10. Kattposter, Michelle Carlslund Illustration

Poster med katt till barnrummet, av Michelle Carlslund

Uppdatera barnrummet med en gullig djurposter som uppskattas av såväl stor som liten. Den här postern är 30 x 40 centimeter stor och tryckt på miljövänligt stenpapper. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

11. Fly to Tokyo, Fine Little Day

Poster till barnrummet från Fine Little Day

Barnrummet kan ha precis lika hög stilfaktor som resten av hemmet. Den här postern av Mogu Takahashi för Fine Little Day ger rummet ett snyggt och konstnärligt drag. Den kvadratiska postern är 50 x 50 centimeter. Finns att köpa här.

12. Poster med luftballong, Bloomingville

Poster till barnrummet med luftballong från Bloomingville

Luftballongen är en favorit i barnrummet och här syns den i en fin ljusblå färg tillsammans med söta djur. Postern är 50 x 70 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

13. Sunrise, Majvillan

Poster till barnrummet från Majvillan

Poster med tecknad soluppgång i fina, varma färger av Charlotta Sandberg för Majvillan. Postern är tryckt på ett miljöcertifierat tryckeri och har måtten 21 x 30 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

14. Världskarta, Art & design by Sara

Världskarta till barnrummet från Art & design by Sara

Lekfull poster med en färgglad världskarta och djur som finns på de olika kontinenterna. Världskartan är 50 centimeter hög och 70 centimeter bred. Finns att köpa här.

15. Sifferposter, Littlephant

Poster till barnrummet med siffror

Ett enkelt sätt att lära barnen siffrorna och alfabetet är att låta dem ta plats i inredningen. Här i färgglad tappning i storleken 50 x 70 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

16. Fotbollsposter, Fine Little Day

Poster med fotboll till barnrummet

En poster som passar i fotbollsstjärnans rum. Originalbilden är gjord med krita och akryl av Elisabeth Dunker för Fine Little Day. Finns att köpa här.

17. Barnposter med dinosaurier, Sebra

Barntavla med dinosaurier

Har ni ett dinosauriefan hemma? Då kan den här postern med de olika arterna i lekfull form vara något för barnrummet. Postern har måtten 50 x 70 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

18. Bokstavstavla, Desenio

bokstavstavla med bokstaven E från desenio

Den klassiska bokstavstavlan finns från A till Ö med tillhörande djur i fina färger. Barnpostern finns i två olika storlekar. Finns att köpa här.

19. Coolest kid in town, Desenio

Poster mes texten The Coolest Kid in Town från Desenio

Den här postern i mintgrönt är ett milt och tufft inslag i barnrummet på samma gång. Postern finns i flera olika storlekar och finns att köpa här.

20. Personligt porträtt, Dennissimo

porträtt av barn från konstnären Dennis Wojda

Ett alternativ för dig som vill ha en helt originell bild av ditt eget barn. Konstnären Dennis Wojda gör posters på beställning baserat på en bild. Finns att beställa här.

Läs mer:

7 enkla sätt att inreda barnrummet mer praktiskt!

Här är barnleksakerna du inte ska köpa

Mer läsning

Femina