Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skola från 1900-talet blev drömhem – med charmiga originaldetaljer

02 jun, 2017 
AvMikaela Råberg
Är du på jakt efter ett alldeles unikt hem kan det här vara något för dig. Den gamla skolan i rött tegel – numera omgjord till bostad – är verkligen något utöver det vanliga.
Annons

Med sin gamla charm, moderna prägel och fantastiska originaldetaljer – och en yta på hela 280 kvadratmeter – är den här skolan från 1913, utanför Klågerup i Svedala, en riktig dröm att få bo i. Och nu är den passande nog till salu.

Läs även Marilyn Monroes hus i LA är till salu – se bilderna här!

Skolans ståtliga siluett och fasad helt i vacker rödslagen tegel ger ett mäktigt intryck och insidan gör inte heller någon besviken.

Foto: Erik Grönlund för Bjurfors/mäklare: Thierry Asso

Trots att fastigheten renoverats från skola till bostad har man valt att behålla de tidstypiska detaljerna som skänker hemmet en säregen charm.

Annons

Entrén kännetecknas bland annat av väggar klädda av bröstpanel och golvet är i granit, som funnits där sedan skolan byggdes.

Genom dubbeldörrar kommer man in i den före detta skolsalen, som numera fungerar som rymligt allrum, med sina 60 kvadratmeter.

Originalgolvet i trä har, precis som entrégolvet, hängt med sedan 1913. De vackra, många och höga fönstren öppnar upp och släpper in maximalt med ljus.

Köket inhyser många förvaringsmöjligheter och går i lantlig stil. Luckorna är modernt målade i ljusgrått, som bryts av med det schackrutiga golvet.

Den vitmålade trappan i original leder upp till ovanvåningen där man inrett ett sovrum och ett stort badrum.

Halva vindsvåningen är dock fortfarande oinredd, vilket öppnar upp för många möjligheter för köparen.

Fler bilder och mer information om skolan hittar du här.

Läs även Italien ger bort över 100 slott gratis – så gör du för att få ett

Annons