Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Slettvoll samarbetar med kände fotografen Jimmy Nelson

06 sep, 2017 
AvIda Gustafsson
Norska Slettvoll har inlett ett samarbete med den berömde fotografen Jimmy Nelson och säljer en rad exklusiva fotografier i begränsad upplaga.
Annons

Norska möbelföretaget Slettvoll säljer under hösten en begränsad upplaga av Jimmy Nelsons fotografier, bilder som tidigare bara varit tillgängliga via konstgallerier. De fem motiven som säljs finns till beskådan i Slettvolls butik i Stockholm och den kommande butiken i Malmö. de vinterbetonade motiven är hämtade från Jimmy Nelsons reportageresor på den sibirska Tundran och finska Lappland.

Yakim, som tillhör nomadfolket Nentser som lever i nordvästra Sibirien, Ryssland.

Annons

Danislav, som även han tillhör Nentserfolket. Deras årliga vandring innebär att de lägger 1000 kilometer bakom sig, däribland 48 kilometer breda floden Ob.

I  Tjuktien, en sibirisk halvö i de ryska delarna av Asien, lever Tjutker på renskötsel, på bilden syns Eduard Vyascheslav Etguet.

Annons

Zoya Omtina, Tjuktien, Ryssland.

Samer i finska Kilpisjärvi vallar sina renar.

Annons

Jimmy Nelson har sedan han var ung rest, levt med och fotograferat ursprungsbefolkningar världen över. Hans porträttbok Before they pass away har sålts i 150 000 exemplar och hans bilder har ställts ut på museum världen över. Under vinter 2014/2015 hade han en utställning på Fotografiska i Stockholm.

Utöver de fem bilderna som hämtats från hans reportageresor har Jimmy Nelson inspirerats av familjeföretaget Slettvolls historia och deras hantverkskunnande och gjort en kreativ plåtning med företagets anställda. Omslaget på möbelföretagets höstkatalog pryds av företagets anställda – bilder som Jimmy Nelson fotograferat.

FOTO JIMMY NELSON

Annons