Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Snygga sittbänkar i olika stilar – 10 shoppingtips

25 mar, 2019 
AvAnna Asplund
En fin sittbänk har många användningsområden. Här är 10 snygga bänkar i olika stilar som du hittar i butik i vår.
Annons

En sittbänk kan snabbt och enkelt göra ett tomt hörn mer ombonat eller få en liten hall att kännas välkomnande. I vardagsrummet blir den fin som sidobord, extra sittplats eller rumsavdelare med växter. Vid sängens fotända skapar den en lyxig hotellkänsla i ett nafs. Och i köket kan bänken göra att fler får plats vid matbordet. Här är 10 fina bänkar i butik i vår:

Rosa sammetsbänk, AYTM

Bänk i rosa sammet från AYTM

Angui har en enkel men samtidigt lyxig design och en sits av sammet. Den nätta formen gör att bänken kan stå även i en liten hall utan att det känns trångt. Välj mellan flera färger och underrede i pulverlackat stål eller mässing. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Hållbart producerad bänk, Ikea

Bänk från Ikeas kollektion Tänkvärd

Tänkvärd är en tillfällig Ikea-kollektion med handgjorda produkter i hållbara naturmaterial. Den här bänken gör sig lika bra i hallen som vid sängens fotända. Finns att köpa i alla Ikeas varuhus i april, men inte online.

Bänk med sammetsdyna, House doctor

Sittbänk med sammetsdyna från House doctor

Comma är en stilren sittbänk med pulverlackade metallben och en mjuk dyna av sammet. Du kan välja mellan flera färger. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Bänk av trä och rotting, H&M Home

Bänk i rotting från H&M Home

Bänk (eller sidobord om du vill) i tidlös design från H&M homes andra möbelkollektion. Tillverkad av FSC-märkt acaciaträ och rottingFinns att köpa här (reklamlänk)

Bänk i björk, Tre sekel

Sittbänk i björk från Tre sekel möbelsnickeri

Bänk i vaxad eller oljetemperamålad björk, formgiven av Emma Olbers för Tre sekel möbelsnickeri. Välj mellan många fina färger. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Pianobänk, Menu

Bänk av Norm architects för Menu

Norm Architects har designat bänken Meet, som är inspirerad av en klassisk pianopall. Ben i pulverlackat stål, sits av målad MDF och en tunn dyna av syntetisk filt. Finns att köpa här (reklamlänk)

Galvaniserad bänk, House doctor

 

Bänk i zink från House doctor

Sittbänk i en enkel och rustik design med en galvaniserad yta, ett material som utnämnts till ett av årets trendigaste. Bänken är tillverkad av järn, MDF och återvunnet trä. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Bänk med lädersits, SMD

Bänk från SMD

Bubble är en nätt och lättplacerad bänk i pulverlackat stål, med en dyna av ljusbrunt läder. Designad av Stina Sandwall och Nina Jobs. Finns att köpa här (reklamlänk)

Svart bänk i trä, H&M home

Svart sittb'nk i mangoträ från H&M home

Rustik bänk i svart mangoträ med konformade ben. Kort modell som till exempel ryms vid matbordets kortända. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Bänk i björk, Artek

Bänk 153b från Artek

 

153B är en designklassiker; en stilren och tidlös bänk i formpressad björk, designad av ikonen Alvar Aalto redan 1945. Fungerar lika bra som soffbord eller sidobord och finns även i en längre version. Finns att köpa här (reklamlänk)

Läs mer:

Annons