Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Stilsäker sekelskiftesdröm – med 11 snygga compact living-detaljer

15 jun, 2018 
AvNanna von Knorring
Smarta lösningar kan få en liten lägenhet att kännas betydligt rymligare och med rätt detaljer kan det bli riktigt snyggt. Den här stilsäkra lägenheten har hela elva compact living-knep att inspireras av!
Annons

Exklusivt, spatiöst och plats för två sängar – på bara 37 kvadratmeter. Den här sekelskiftesettan har alla rätt när det kommer till snygg compact living.

Lägenheten på Västmannagatan i Vasastan (reklamlänk) i Stockholm är redan i sig en riktig dröm med sin takhöjd, stuckatur och kakelugn – men det är i de smarta och snygga compact living-detaljerna som den verkliga charmen sitter.

Vi har detaljstuderat interiören, som erbjuder elva stilsäkra compact living-idéer att inspireras av.

Styling: Katia Thöger Foto: Emily Laye för Fantastic Frank/mäklare: Nermin Kuljanin

1. Inred på höjden för att maxa den exklusiva känslan på den lilla ytan. Frigör plats på bord och golv genom att ställa vackra föremål och tavlor på en smal hylla som du låter gå längs med en vägg eller flera.

Compact living-lägenhet

2. Om du har högt i tak kan du med fördel välja en större lampa som sticker ut. Den skapar ett snyggt blickfång och bidrar till känslan av ett större rum.

Sekelskiftesetta med compact living-knep

3. Satsa på exklusiva material som förhöjer intrycket när du inreder en liten yta. Det lönar sig att satsa på finishen – se bara på den här köksön.

Välj exklusiva material i den lilla lägenheten

4. En köksö eller en fristående köksbänk fungerar dessutom som en naturlig avdelare i rummet och erbjuder snygg compact living-förvaring samt matplats i ett.

Compact living-idéer till den lilla lägenheten

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

5. Det går att skapa snygga färgklickar även när bostaden är liten. Avgränsa en liten hall utan att använda skrymmande möbler genom att låta den målas helt i en kulör.

6. Platsbyggda garderober från golv till tak med dörrar i spegelglas maximerar ytan i hallen, samtidigt som de ljusar upp och får rummet att verka mer spatiöst.

Speglar är perfekta för compact living

7. Dela av med glas för att få en avskild del utan att stänga ute ljuset. Om du inte vill ha en hel vägg eller dörr i glas kan du låta ljuset flöda in genom ett fönster ovanför dörren eller väggen.

Glasväggar är ett bra val för compact living

8. Ljusa, matta väggar och tak öppnar upp i den lilla lägenheten och får den att kännas rymligare.

Compact living i en exklusiv etta

9. Låt saker ha dubbla användningar för att utnyttja ytan maximalt. En pall kan exempelvis både fungera som sidobord och som en extra sittplats.

Compact living i vardagsrummet

10. Det platsbyggda loftet är inte avgörande för ett smart compact living-boende – men är ett bra val då det frigör yta samt ger ytterligare en sovplats i bostaden.

Loftsängen är ett bra compact living-val

11. Detaljerna avgör när det kommer till små rum och något så enkelt som en färg eller en vacker spegel kan ge det rätta lyftet i ett litet badrum.

Detaljerna är viktiga när det kommer till compact living

Läs också: The Hives-Pelle säljer sin Stockholmslya – kika in!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons