Stockholm har under de senare åren välsignats med en härlig takterass-boom. Att smita upp på ett tak för att vila fötterna mellan turistandet eller hänga med vänner på en aw och samtidigt njuta av utsikten över stan är verkligen inte fel. Sedan tidigare finns det i city flera takbarer såsom Tak, Stockholm under stjärnorna, Urban Deli, Le Hibou på Bank hotell, nyöppnade Arc på Blique by Nobis. Och nyligen meddelade Stureplansgruppen att etablerar sig i Vasakronans Sergelprojekt och att de under 2020 lanserar ett nytillskott under Stockholms takbarshimmel.

Den kommande takbaren har utsikt över Stockholm City. Rendering: Vasakronan

Den nya restaurangen som har en tillhörande terass öppnas på 16:e våningen precis vid Sergels Torg. Från taket har man utsikt över Hötorgsskraporna, Sergels torg och Edvin Öhrströms glasobelisk.

– Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för Stockholmare och alla andra, säger Per Gunne, Stureplansgruppens vice vd i ett pressmeddelande.

Arbetet med att ta fram restaurangens kulinariska profil väntas bli klart under hösten 2019.

Utöver takrestaurangen och -baren kommer Stureplansgruppen även att öppna ett konferens- och eventcenter i SEB:s tidigare bankvalvet som har  en takhöjd på imponerande sex meter. Där finns det plats för 800 besökare, som ska kunna bokas för minimässor, event, galor och större privata evenemang. Öppningen för takrestaurangen och eventcentret är planerat till den senare delen av 2020.

Läs även:
Takbar i Stockholm på Forbes lista över de 10 bästa

Stockholm under stjärnorna – så är den nya takparken mitt i city!

Mest läst