Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tom Dixon lanserar textilkollektion – se bilderna här!

22 maj, 2017 
AvAlva Fierro
Efter flera års fokus på blänkande metaller lanserar brittiska inredningsmärket Tom Dixon nu en textilkollektion med mjuka kuddar och plädar.
Annons

Den nya kollektionen Super-texture är Tom Dixons första djupdykning i textiliernas värld med vävning, sömnad och utsmyckning.

Kollektionen består av kuddar och plädar i serierna: Soft, Deco, Boucle, Fleck, Check och Line i subtila färger som gör sig fina i kontrast till årets trendiga belysning i metall, marmor och inredningsdetaljer i glas.

Annons

I april i år uppmärksammades även deras samarbete med det svenska textilföretaget Bemz, då de presenterade sitt första designsamarbete för Ikea – ett sofföverdrag i långt, svart fårskinn.

– Vi har skapat ett överdrag med en extraordinär volym av långhårigt, svart fårskinn från Island för att förvandla soffan Delaktig från en vanlig Ikeasoffa till en Tom Dixon-skulptur av fårskinn, sa Tom Dixon då.

Läs också:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Artikeln publicerades ursprungligen på Residence.

Annons