köptips blåvit inredning

I tidsenlig återbruksanda är mycket av det som syns gamla klassiker – sådana som står sig år ut och år in, som serviser från Rörstrand och Royal Copenhagen. Har du redan en massa blåvita saker hemma på lager? Grattis! Vill du komplettera, håll utkik efter fynd på sommarens loppisar – eller slå till på några av de här guldkornen, många av dem blivande klassiker. 

1. Lekfull blåvit kudde, Studio Lisa Bengtsson/Ellos

Kudde LIsa Bengtsson

Kudde från Lisa Bengtssons lekfulla sommarkollektion i samarbete med Ellos. Storlek: 60×60 cm. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

2. Stor skål med blåvitt mönster, Capri azzura

Stor skål vitblå

Salladsskål med vackert, präglat mönster som ger medelhavskänsla. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

3. Randig servis, Indiska

Randig servis blåvit

Somriga fat och koppar i stengods med blåa ränder och guldkant. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. Paisleymönstrade sängkläder, Gant

Sängkläder i paisley

Paisleymönstrade sängkläder i mjuk, egyptisk bomullssatin. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

5. Kanna i blått, bubbligt glas, Newport

Kanna i blått glas

Trenden med bubbligt glas håller i sig och den här vackra varianten i ljusblått glas med guldfärgat sirligt handtag är en bordsdekoration i sig. Rymmer 1 eller 2 liter. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

6. Blåvit kudde, Ikea

Kudde blåvit Ikea

Bland årets nyheter från Ikea hittar vi den här randiga kudden med akvarellkänsla som passar många olika stilar. Storlek: 50X50 cm. Finns att köpa här.

7. Hamamhandduk, Ellos home

Hamamhandduk

Smidig bomullshandduk som torkar fort, tar minimalt med plats och funkar både som picknickfilt och handduk beroende på behov. Och så är de ju så vackra. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

8. Mönstrad tvådimensionell kruka, Klong

Kruka drop Klong

Elegant och modern på samma gång med sitt spännande droppformade eller rutiga formspråk och vackra mässingsfat. Finns i tre olika storlekar och två olika färgställningar på ytterkrukan (vit eller dovt blå). Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

9. Print; Ocean och Haren, Emma von Brömssen

Print Emma von Brömssen

Emma von Brömssen har de senaste åren gjort succé med bland annat de populära tapeterna Dancing Cranes. För den som gillar Emmas mönster men inte vill slå till på en heltapetsering är dessa limiterade prints ett fint alternativ. Finns att köpa här.

10. Kudde, Dancing Crane, Emma von Brömssen

Kudde från Emma von Brömssen

Emma von Brömssens populära Dancing Cranes och Stäpphöna i kuddversion. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

11. Mönstrad bricka, Åry Home

Bricka Åry

Bricka i björkfanér med William Morris vackra Indian Indigo-mönster. Storlek: 38 cm. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com)

12. Sängkläder med batikkänsla, Ikea

Ikea Tänkvärd sängkläder

Ikeas sommarkollektion Tänkvärd hyllar skönheten hos naturliga material som rotting och linne – lite skrynkligt och patinerat är bara en del av charmen. Ännu finare blir det att mönstermixa bäddsetet med de olika kuddarna och plädarna i serien. Finns att köpa här

13. Serveringsfat, Mon amie, Rörstrand

Mon Amie fat

Vad vore en blåvit lista utan en riktig klassiker? Serien Mon amie har älskats sedan 50-talet och går aldrig ut tiden. Mått: 22×28 cm. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction)

Läs mer:

11 härliga uterum att inspireras av i sommar

Shoppingtips – mattor och kuddar för uteliv

11 fina sätt att förnya hemmet med textilier

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: