Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Tydligen har vi hängt upp julgransbelysningen fel hela livet – så HÄR ska man göra!

08 dec, 2020 
AvNina Nyström
julgran och flicka som klär gran
Slipp trassel med julgransbelysningen. En ny viral TikTok-video visar det enkla knepet – VARFÖR visste vi inte det här?
Annons
Så sköter du om din julgran på bästa sättBrand logo
Så sköter du om din julgran på bästa sätt

Snart är det dags att klä granen! Mysigt, tänker man varje år. Lite glögg, julgodis, julmusik, tindrande kulor och tindrande barnaögon…

Men så kommer man på – riktigt så blir det sällan. Granen barrar redan i hallen, foten är sned, och var är mattan? Och framför allt; trots att man virade ihop ljusslingan omsorgsfullt förra året, fastnar den på något magiskt sätt i sig själv och så står man där med en enda stor trasselboll. Känns det igen?

Tyvärr kan vi nog inte göra så mycket åt just det, för det tycks vara en olöslig gåta. Men, däremot kan vi bjuda på ett knep som gör att du slipper trasslet under själva påklädningsceremonin.

Så brukar vi göra

Vi har provat alla varianter, eller hur? Att gå runt granen med slingan, att vara två (eller tre) som hjälps åt och langar runt granen, och att försöka göra armarna jäääättelånga och lägga sladdhärvan på en gren, för att gå runt och hämta upp den på andra sidan (och trassla ut den igen) och så om och om och om igen.

Annons

Metoden som minskar trasslet

Men – nu visar det sig att vi tydligen fått det hela om bakfoten. Det bästa sättet att sätta upp ljusslingan är inte alls att vira den runt granen – det är att hänga den vertikalt!

Inte nog med att man minskar trasslet genom den här metoden – du behöver heller inte slösa lampor på baksidan av granen!

Knepet (som några tydligen redan hade koll på, men långt ifrån alla) fick fart på TikTok i slutet av november då en användare vid namn Clare Hooper, som bland annat tidigare arbetat med juldekorationer tipsade om metoden.

Men det var inte förrän populära inredningsinfluencern Liz Lovery plockade upp tipset som det blev riktigt viralt. Hennes video har vi det här laget setts mer än 13 miljoner gånger och knepet har plockats upp av media världen över. Som sagt – det var många som behövde få veta det här! Lycka till med granen i år!

Foto: Plantagen/Unsplash

LÄS MER:

Annons