I juli öppnade det danska inredningsvarumärket Menu sitt nya showroom i Köpenhamn, som är inrett av inredningsarkitekterna vid Norm architects (som också bland annat står bakom interiören i hajpade restaurangen Naever och Kinfolks showroom i Köpenhamn).

Nu presenterar de ytterligare ett framgångsrikt samarbete: The Krane – ett unikt hotellrum för två personer i en lyftkran med utsikt över Köpenhamns hamnområde Nordhavn, där nästan allt inretts med Menus design i mörkbetsat trä och svarta toner.

– Man känner sig instinktivt avslappnad i monokroma toner. Men projektet involverade mycket mer än att bara addera svarta produkter i vårt sortiment. Vi valde även inredning med medfödda svarta nyanser så som sidoborden i marmor, berättar Jonas Bjerre-Poulsen, Designchef på Menu.

Den före detta lyftkranen har omvandlats till en modern och funktionell tillflykt med egen reception, mötesrum, spa, vardagsrum, lounge och takterass. Förutom hotellrummet för två hyr man även ut ett mindre mötesrum och en stor konferensvåning med glasväggar och panoramavy över Köpenhamn.

– The Krane är en ny typ av lyx som du både kan se och uppleva. Den representerar en tidlös design och ett oklanderligt hantverk med gedigna material. Alla produkter har en blygsam framtoning för att inte ta över utrymmet för mycket, Jonas Bjerre-Poulsen.

Se resten av bilderna nedan!

Foto: Jonas Bjerre-Poulsen

Läs också:

Här är svenskarnas 10 mest önskade boenden på Airbnb

Måns Zelmerlöw säljer lyxboendet: ”Det är årets lägenhet”

Rihannas lyxvåning i New York är till salu – spana in bilderna!

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Residence.

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: