Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Uppdatera hemmet med 2019 års inredningstrender – rum för rum

05 dec, 2018 
AvNanna von Knorring
Så inreder du med inredningstrenderna 2019 – rum för rum
Ett nytt år kommer med nya influenser och därmed även nya trender att inspireras av. Är du sugen på att ge hemmet en nystart? Här tipsar vi om hur du enkelt kan prova 2019 års inredningstrender i hemmets alla rum.
Annons

De nya inredningstrenderna bjuder på något för de flesta smaker, men det gäller även att applicera trenden på sitt eget sätt för att den ska hålla i sig säsong efter säsong.

Bland inredningstrenderna 2019 finns bland annat statementmattor, gula toner, konstgjorda växter och marmorerade mönster, enligt ELLE Decorations trendspaning. Bland färgtrenderna 2019 ser vi en mångsidig jordnära palett, men även pasteller och djärva färgklickar i form av petroleumblått och mörklila. Hos kedjorna menar inredningsexperterna att vi kommer se mycket mera mönster.

Det är helt enkelt ett spännande inredningsår med något för de flesta smaker och stilar att prova på. Låt någon av trenderna bli din nya klassiker genom att tolka den på ditt sätt.

Här guidar vi dig igenom inredningstrenderna 2019 och hur du enkelt kan applicera de nya trenderna i hemmet – rum för rum:

Trender i sovrummet 2019

Sovrummet ska bjuda in till vilsamma stunder och är därför det rum där vi tenderar att vara försiktigast när det kommer till trender som sticker ut och rubbar känslan av en lugn oas. Men det finns flera trender som kan göra rummet ett snäpp härligare.

Annons

Inredningstrender att prova i sovrummet: Bland årets trender är det färgtrenderna som är enklast att applicera i sovrummet, mycket tack vare att många av dem är milda och lugna. Välj bland gröna nyanser, plocka en favorit ur den jordnära paletten eller satsa på en härligt, ljusrosa pastellfärg på väggarna och textilierna.

Inredningstrender 2019 i sovrummet
Låt trendpaletten färga både väggar och sovrumstextilier. | Foto: Klas Sjöberg/Alcro

Om du vill vara något modigare kan du inspireras av 90-talets återkomst med svampmålningstekniken i modern tappning. Välj kalkfärg ifall du vill ha en liknande effekt, utan att satsa fullt ut på 90-talstrenden.

Annons
Kalkfärg är trendigt 2019 – här i ett sovrum
Kalkfärg ger känslan av svampmålade väggar i modern tappning. | Foto: Midnatt home

Trender i köket 2019

Köket ska vara praktiskt, men det betyder inte att man behöver tumma på trendkänslan eller glömma bort inredningen. Det går även att förnya i köket, utan att behöva renovera eller slänga ut det gamla.

Inredningstrender att prova i köket: Marmorerade mönster är en av trenderna 2019 och ett snyggt val i kökets små detaljer som porslinsfat och textilier, eftersom mönstret bidrar med en färg- och mönsterklick bland de enfärgade ytorna.

Annons
Marmorerade mönster hos Hay
Vackra marmorerade detaljer hos danska Hay. | Foto: Hay

Högblanka ytor och kalla metaller gör också comeback under 2019. Få in trenden i ditt kök genom att välja blanka rostfria skålar och köksattiraljer som du kan ha framme på arbetsbänken – och varför inte ställa några rostfria ljusstakar på matbordet för att skapa en röd tråd i köket?

Högblanka, rostfria detaljer i köket är trendigt 2019
Högblanka, rostfria detaljer i köket ger en elegant känsla. | Foto: Anders Bergstedt Styling: Elli Roshandel/Nouvel Interior för Entrance/mäklare: Erika Bergholm

Trender i vardagsrummet 2019

Hemmets mittpunkt och rummet där man kan vara modig i sina inredningsval är så klart vardagsrummet. Här samsas mys framför tv:n med festliga kvällar med fördrinkar och canapéer – och då kan även inredningen återspegla de olika inslagen i livet.

Annons

Inredningstrender att prova i vardagsrummet: I vardagsrummet kan man tolka de flesta trender, men en snygg ny trend för den modiga inredaren är statementmattan som ska vara den mest iögonfallande detaljen i rummet. Den får gärna gå i flera färger samt ha ett mönster eller en form som sticker ut.

Mattan är hemmets nya statementaccessoar – här hos Layered
Mattan är hemmets nya statementaccessoar. | Foto: Layered

Vill du satsa på en något mer småskalig trend kan mönstrade prydnadskuddar, accenter i trendfärgen gul eller keramik som ser ut som undervattensfynd vara något att anamma i vardagsrummet.

Annons

Om du är ute efter ett soffbord är årets två trendiga nykomlingar det skulpturala, oregelbundet formade bordet samt glasbordet, varav den senare hade sina glansdagar under 90-talet, men nu är tillbaka i modern tappning.

Skulpturalt soffbord från Zara Home och havsinspirerade vaser från Jotex
Två av årets stora trender; det skulpturala soffbordet och vaserna som ser ut att vara hittade på havets botten. | Foto: Zara Home & Jotex

Trender i hallen 2019

Hallen ska först och främst vara praktisk, men den ska även välkomna gäster in i ditt hem och sätta tonen i inredningen – något som kan kännas som en svår kombination ibland. Det är här trendfärger och -former kommer in. De passar nämligen utmärkt för att göra ett intryck med små medel.

Annons

Inredningstrender att prova i hallen: Sätt tonen med årets trendfärg – som är ingen mindre än den uppiggande färgen gul! Det gula kan synas i några praktiska knoppar, textilier, en hylla eller till och med i en dörröppning.

gula accenter i hallen är snyggt och trendigt 2019
Gula accentfärger piggar upp i hallen. | Foto: Muuto & via Vogue

För dig som hellre håller färgpaletten jordnära är rotting ett både trendriktigt och tidlöst materialval att lägga till i hallinredningen. Detaljer i rotting, som exempelvis ett sidobord, en korg eller en bänk, ger dessutom en ombonad, varm touch till tamburen.

Annons
Detaljer i rotting är trendigt 2019
Detaljer i rotting är ett snyggt val i hallen. | Foto: Hein Studio

Trender i badrummet 2019

Precis som i köket så prioriteras inredningen i badrummet sällan efter att en snygg grund blivit lagd. Men även badrummet kan bli ett snäpp härligare att vistas i om man lägger lite krut på detaljer som växter, speglar och korgar.

Inredningstrenden att prova i badrummet: Konstgjorda växter är påväg tillbaka in i våra hem och är den självklara trenden för badrummet. Grönska gör alltid intrycket lite mer genomtänkt, men kan vara svårt i ett badrum där det är ont om ljus och väldigt hög luftfuktighet. Att då satsa på konstgjorda växter, som står sig år efter år, är därför ett smart val. Dessutom är de nya konstgjorda växterna vi kommer få se under 2019 så snarlika de äkta varianterna att det är nästintill omöjligt att skilja dem åt på håll.

Annons
Byt ut krävande buketter mot trendiga, konstgjorda växter år 2019
Byt ut den krävande buketten mot konstgjorda växter som står sig år efter år. | Foto: Foto: Fredrik J Karlsson Styling: Greydeco för Alvhem/mäklare: Anna-Kajsa Nylander

Läs mer:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons