Genom åren har Kasthall inrett några av världens mest exklusiva miljöer och i kundportföljen hittar vi företag som Dior, Louis Vuitton, Prada, Valentino och Yves Saint Laurent.

I december tillkännagav mattföretaget sitt efterlängtade samarbete med den hyllade brittiska formgivaren Ilse Crawford – som kommer att presenteras under designmässan i Milano 2018.

Nu har de släppt bilder på vårens kollektion med temat Legacy of Tomorrow – där målet varit att skapa morgondagens designarv.

Bland nyheterna hittar vi Diamond, en handtuftad matta av ull och lin som hämtat inspiration från exklusivt broderi och haute couture.

Diamond.

Mattan Gabrielle är vävd i en ny bouclékvalitet av lingarn som har ett luftigt uttryck med tydliga öglor, vilka vrider och vänder sig på ett lekfullt sätt i mattan.

Gabrielle.

Heltäckningsmattan Livia är tillverkad av hundra procent ull. Mattans färgskiftning sitter i garnets fibrer, där varje fiber har sin naturliga ton, vilka sedan har blandats i en härlig mix.

Livia.

Katja är en rustik ullmatta där luggen klippts i två olika höjder för att skapa ett abstrakt organiskt mönster. Mönstret och mattans råa textur för tankarna till ett exklusivt klädesplagg som tillåtits falla på golvet.

Läs också:

Se bilderna på Kasthalls nya mattkollektion

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Residence.

Mest läst