Andrea Brodins modefavoriter i höst: ”Plagget man kan ha till allt”

19 okt, 2022 
AvSara Ericsson
Inredningsexperten Andrea Brodin har en känsla för detaljer som håller över tid både när det kommer till inredning, mode och bostäder. Vid 44 års ålder sadlade hon om till mäklare för att anta nya utmaningar.
– Vem har sagt att man ska göra samma sak hela livet?, säger Andrea.
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Det ringer på dörren och Andrea får pausa intervjun, hon har precis sålt en inredningsdetalj på Blocket och köparen har kommit för att plocka upp den.

– Så här är det hela tiden i mitt liv - det händer alltid något, jag är en superenergisk trebarnsmamma med många järn i elden. Jag tror att jag har mer energi än många andra och min mamma är precis likadan.

Hennes dagar består oftast av en mix av möten, contentproduktion och visningar. I flera år har Andrea jobbat som inredningsexpert, hon medverkar frekvent i Nyhetsmorgon där hon delar med sig av sin expertis och driver ett stort Instagramkonto. Hon har skrivit en inredningsbok och programlett tv-program som Till salu, Arga snickaren och Homestyling.

– Det är alltid fullt upp men jag tycker det är väldigt roligt.

Sandra Brodin
Andrea Brodin.

För fyra år sedan ville Andrea testa något nytt, hon beskriver att hon alltid haft ett stort intresse för inredning och bostäder vilket ledde till att hon började studera för att bli mäklare.

Annons

– Jag är bra på att sälja och har alltid varit det, jag tycker även att det är intressant med juridik och jag älskar vackra hem. Jag bestämde mig för att börja studera till mäklare och tajmingen blev bra.

Precis efter att Andrea fattat beslutet att utbilda sig till mäklare kom pandemin och allt gick på lågvarv.

– Under tiden passade jag på att plugga så mycket som jag bara orkade, som mest tre kurser samtidigt vilket gjorde att jag kunde slutföra mina studier mycket snabbare än vad jag hade räknat med. Nu är jag väldigt glad för det för vem har sagt att man ska göra samma sak hela livet?

Andrea Brodin ny profil på Femina
Andrea Brodin utbildade sig till mäklare under pandemin.

Sedan 2021 är Andrea mäklare på Eklund Stockholm New York, där hon trivs väldigt bra.

– Det bästa med att vara mäklare är att jag får träffa så många människor, se fantastiska hem och vara med på resan när någon eller några hittar sitt drömhem.

Annons

Men även Andrea har själv hittat ett nytt hem. Nyligen sålde Andrea och maken Cedric Notz villan på Lidingö för att flytta in till innerstaden i Stockholm.

– Vi hade bott i huset i fem år och kände att det var dags för något nytt och kanske lite enklare. Alla tre barnen går i skolan inne i stan och det blir enklare för oss att bo här. Dessutom tycker vi att det är kul med förändring. Många har en föreställning om att man ska bo kvar på ett och samma ställe länge och jag tycker precis tvärtom.

Ett nytt boende innebär också nya projekt, något Andrea gärna tar sig för.

– En ledig dag påbörjar jag gärna ett projekt hemma. Det många inte vet är att jag är väldigt händig och renoverar mycket själv. Det är lite av en dold talang jag har men det kan också göra att jag tar på mig lite för mycket, skrattar hon.

Inspiration hämtar hon bäst genom att besöka olika platser.

– Om jag känner att jag tappat inspiration och behöver fånga ny så kan jag spendera några timmar på stan för att besöka olika butiker och ta del av deras styling. Jag inspireras även mycket av sociala medier, hotell, auktionssajter och inredningsmagasin.

Annons

Andrea medverkar frekvent i Nyhetsmorgon på TV4 där hon delar med sig av inredning- och stylingtips.

– För mig är det viktigt att inspirera alla, oavsett hur eller var de som tittar bor. Det behöver inte handla om att konsumera nya saker utan även hur man kan använda den inredning man redan har för att skapa en ny känsla.

Hur håller du koll på alla trender?

– Jag besöker mässorna i Milano och Paris så ofta jag kan, de ligger alltid två år före vilket gör att jag har örat mot golvet tidigt. Ibland är jag klar med en trend innan den ens slagit igenom.

En inredningstrend som sticker ut i höst är 70-talet.

– Den smög sig på men nu är den fullskalig. Framöver kommer vi nog att se mer 80-tal och en hel del primära färger.

Är det en trend som du gillar?

– Jag är inte så förtjust i primärfärger men allting har sin miljö och kan bli helrätt men det kommer ta ett tag innan en klarröd kudde kommer in i min soffa.

Annons

När Andrea blev en välkänd inredningsprofil upptäckte hon att följarna även var intresserade av hennes klädstil och modeval.

– Många följare och läsare ville veta vad jag hade på mig för kläder, jag fick alltid frågor om det så då började jag skriva om det också. Jag tror att kvinnor i min ålder inte är så intresserad av tillfälliga trender utan vill ha snygga och stilrena plagg som håller länge över tid.

Andrea Brodin om höstens modetrender
Andrea Brodin började skriva om mode när hon upptäckte att hennes följare och läsare var intresserade av hennes stil.

Höstens modetrender – Andrea Brodins tips

Vilka plagg satsar du på i höst?

– Jag har investerat i ett par välsittande gråa jeans, de funkar att bära till allt. Till vardags med ett par boots och vid festligare tillfällen med ett par klackar.

Utöver det tipsar Andrea om ytterligare måsten i basgarderoben.

Annons

– En skön stickad tröja i vitt, den kan man ha under en kavaj eller en kappa ihop med ett snyggt halsband eller stora örhängen för att göra den festligare. Ett perfekt plagg som går kombinera. Och såklart ett par svarta boots och ett par jympadojor det är ett måste i garderoben.

"Har fler klänningar i garderoben än något annat"

– Om jag inte vet vad jag ska ha på mig tar jag alltid en klänning. Jag är svag för feminina klänningar med ett markerande skärp i midjan. Jag har fler klänningar i garderoben än något annat.

Andrea Brodin börjar blogga på Femina

Framöver kommer vi kunna ta del av Andrea Brodins liv, trendspaningar och tips i hennes blogg här på Femina.

– Det känns helt rätt och jag tror att jag och Feminas läsare är en bra match och att vi kommer ha glädje av varandra.

Andrea Brodin

Namn: Andrea Brodin
Gör: Influencer, inredare, fastighetsmäklare
Ålder: 46
Bor: Stockholm
Familj: Make Cedric, barnen Diana 15, Ivar 13 och Isabella 6 år, hunden Jaxy.

Ta del av Andreas blogg genom att klicka här!

Annons