Lyxiga chokladbollar med brynt smör
1:01

Efter reklamen: Lyxiga chokladbollar med brynt smör

(1:01)

Slå på ljud

Din senaste bok heter Bullar, bröd och brunch – vad är dina tre måsten på brunchen?

– Det måste vara något sött, något salt och ett väldigt gott bröd. Som sött tycker jag bullar är väldigt trevligt, men det kan också vara fruktsallad eller något åt det hållet. När det gäller salt så älskar jag olika röror.

Vad bakar du allra helst?

– Oftast bakar jag kalljäst bröd, för där behöver man inte anstränga sig. Bullar går att variera i oändlighet, men det tar tid att göra, och det har man inte alltid. Men vill jag ge mig själv extra kärlek så bakar jag bullar.

Nu i januari är det många som har tunnare plånbok än vanligt. Har du några goda budgettips för att pigga upp i vintermörkret?

– Baka bröd! Bröd är så orimligt dyrt, när man med bara mjöl, vatten, salt och jäst kan baka så goda kalljästa frallor. Det känns så lyxigt, och man behöver inte ha någon maskin. Det är ätt jättebra sätt att få gott bröd billigt utan att behöva tumma på råvarorna.

Vilket är ditt bästa tips om man vill börja baka men inte vet vart man ska börja?

– Jag vet att jag tjatar nu, men kalljästa bullar, det är en no brainer som du bara behöver röra ihop – det är inte så noga. Annars kan man börja med scones, det är inte så farligt och behöver inte jäsa så länge. De är ofta med på hemkunskapen för att det är så enkelt.

Camilla Hamid bakar gärna kalljästa frallor.

Foto: Pressbild.

Du arbetade tidigare som hemkunskapslärare, hur var det?

– Jag jobbade som hemkunskapslärare i tre år. Jag älskar läraryrket, men det kräver att man ger eleverna 110 procent, och jag gjorde inte eleverna rättvisa. Jag har tänkt att jag kan gå tillbaka till det när jag har tid att gå all in. Att jobba som lärare handlar så himla mycket om relationer, och att kunna lägga ner tid.

Du har över en halv miljon följare på Instagram, vad är ditt framgångsrecept?

– Jag vill tro att det är för att jag är pedagogisk och väldigt konsekvent. Det är en trygghet att ta fram nya recept och lägga upp. Bakning ska vara kul och tillgängligt för alla, så jag ger ofta tips på hur man gör utan maskiner och använder inte specialingredienser.

Camilla Hamid om framtiden

Vad har du för framtidsplaner för 2023?

– Jag ska börja på en ny bok, och har lite roliga tv-program framför mig! Men jag ska lägga mer tid på återhämtning. Det var något jag började med redan 2022, att lägga mer tid på mig själv. Jag har ägnat så många år åt andra, att hjälpa och fixa. Nu ska jag vara riktigt schysst mot mig själv. Jag har behövt jobba mycket, men nu är jag på en plats i livet där jag inte behöver jobba hela tiden. Det finns utrymme för återhämtning utan bekostnad på något.

Vilket är ditt största felköp?

– En knäcktratt i plast – det smälter ju bara! Därför har jag designat en i metall nu. Och så köpte jag en maskin för att temperera choklad, men den använder jag aldrig. Det kan man ju göra i micron.

Vad har du alltid i handväskan?

– Läppglans, nagelbandsolja och min telefon.

Vad är det olagligaste du har gjort?

– Jag är faktiskt jättelaglydig, jag vågar typ inte bryta mot reglerna. När jag var liten trodde jag att man fick smaka hur mycket godis som helst i butiken, för då fanns det inga skyltar. Sen blev jag utskälld av en gubbe och höll på att kissa på mig, och gjorde det aldrig igen.

Camilla Hamid har de senaste åren blivit landets mest älskade bakprofil.

Foto: Pressbild.

Vilken är din viktigaste skönhetsprodukt?

– Koffeinserum att ha under ögonen. Jag hade så himla mörka ringar förut, med två barn kommer det på köpet. Man måste ju sova också, men jag är så tacksam att jag började använda det. Förut köpte jag från The ordinary, men nu har jag ett serum från Apolosophy.

Familjens stöd till Camilla Hamid

När ljög du senast?

– Det var för min femåriga dotter när hon inte ville släppa en leksak i affären, då sa jag att leksaken bodde där. Jag har en nioåring också, som jag nu kan ge en blick så hon förstår att ”nu måste jag säga detta för att vi ska kunna gå vidare med våra liv”.

Vem är din största supporter?

– Mina barn. Min dotter sa nyligen ”mamma, alla älskar verkligen dig”, haha, då fick jag säga att så är det inte. Men de är så stolta att deras kompisar följer mig på Tiktok och så.

Hur ser en perfekt dejt ut för dig?

– Väldigt god mat och tid att prata – båda är en bristvara när man har två barn. Jag är en allätare, jag är glad bara jag slipper laga maten. Det behöver inte vara jättegott, men att man gör gesten och lagar mat till mig gör mig lycklig.

Vad vill du säga till ditt 17-åriga jag?

– Det blir bättre, och glöm inte att andas.

Camilla Hamid

Namn: Camilla Hamid

Ålder: 30

Bor: Stockholm

Familj: Döttrar som är 9 och 5, och min man Binyamine.

Aktuell: Med boken Bullar, bröd och brunch, samt en serie med köksredskap.

Mest läst