Evin Ahmad spelar i Netflix Snabba cash.

1:38

Efter reklamen: Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"

(1:38)

Berätta om nya serien Snabba cash!

– Det är inte en remake, utan snarare en reboot av filmerna och Jens Lapidus värld. Då handlade det mer om Stureplan, för det var väldigt hett då. Den här serien har helt nya karaktärer, och det är en ny historia. Det enda som är gemensamt är Stockholm som arena, och hur ”snabba cash” ser ut i dag i Stockholm. Man får bland annat följa Leya, som har ett brett spektra av erfarenheter – hon kommer från en förort, men är verksam i startup-världen. Hon hänger både på botten och toppen, och via henne får vi se hur båda världarna drivs av girighet och pengar.

Finns det några likheter mellan dig och Leya?

– Både jag och Leya är väldigt drivna personer, som har drömmar och är fokuserade på att nå dem. Men hon har dålig impulskontroll, och jag är tyvärr mer försiktig. Det är något med människor som inte nöjer sig. Leya har allt att förlora, så hon måste driva på i den här mansdominerade världen hon jobbar i, i startup- och techbranschen. Jag tror man måste ha en övertro till sig själv för att lyckas som entreprenör.

3 Netflixnyheter – som alla kommer snacka om i april

Hur fick du rollen?

– Min agent ringde mig en söndag och bad mig läsa manus, och jag blev direkt intresserad, det här var något jag inte sett innan. Sen när jag provfilmade och träffade regissörerna var det som att arbetet började direkt. Jag var väldigt nervös, för jag ville verkligen vara med och berätta den här berättelsen. Men efter det gick allt väldigt snabbt.

Hur funkade inspelningarna under pandemin?

– Det var väldigt speciellt. Man hade drömmanus, drömregissör, drömteam, och så kommer det en pandemi, fuck me liksom. Vi fick skjuta upp det lite, men det var faktiskt en fördel, för vi fick mer tid till research. Sen på inspelningen fick folk runt med masker, vi testades var och varannan dag, och alla var superförsiktiga. Det var inte samma typ av fikabord, utan allt var inplastat. Jag är väldigt glad och tacksam att vi lyckades spela in under en pandemi.

Vad har du för projekt och planer framöver?

– Just nu pluggar jag till manusförfattare på Alma manusutbildning. Sen hoppas jag kunna starta ett eget produktionsbolag och göra egna produktioner, det är en dröm jag har. I höst är jag med i Max Anger med Adam Lundgren, och så har jag lite lösa projekt.

Vad har du alltid i din handväska?

– Något sorts släppenna och läppglans, jag kan inte leva utan det. Jag måste hypa Caia alltså, jag gillar deras läppennor. Och Fenty beautys läppglans.

Vilken film har du sett flest gånger?

– Kanske Blue Valentine. Jag gillar mörka filmer, och den är väldigt bra. Jag är torsk på relationsdramer och kärleksrelationer.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick i karriären?

– När jag kom in på scenskolan. Jag satt hemma och var så nervös, jag hade jobbat arslet av mig med arbetsproverna. Det var 1 400 som sökte och det skulle vara 10. Sen får jag ett mejl som säger att resultatet kommit in, och att jag hade blivit antagen. Jag skriker över hela Akalla, och pappa kommer och tror att det hänt något. Då kände jag att ”jag kommer kunna bli skådespelare”.

Vilket är ditt sämsta köp?

– En Prada-väska, den där i nylon. Jag har använt den en gång, och jag tror inte det modet kommer hålla. Ska man köpa dyra modegrejer ska man inte köpa det som är trendigt, det är the biggest mistake man kan göra.

Vilken trend får inte komma tillbaka?

– Trekvartsbyxor, sådana piratbyxor, det går fetbort.

Vilken är din viktigaste skönhetsprodukt?

– Retinol. Jag jobbar mycket hudvård. Jag hade väldigt mycket akne när jag var yngre, och har akneärr, så retinol har hjälpt mig mycket med det.

Produkterna till ditt hår som du önskar att någon hade berättat om tidigare

Vart drömmer du om att resa?

– Mexiko! Jag har aldrig varit där, men har alltid tänkt att jag måste dit. Jag älskar nachos, och maten. Dit måste jag post-corona.

När ljög du senast?

– Jag brukar inte ljuga, jag är dålig på det. Jag har ärlighetstourettes, och trot typ att jag kommer bli bestraffad om jag ljuger, så jag är hellre duktig och ärlig. Men jag borde ljuga mer, krydda på mig själv lite.

Vilket råd skulle du vilja ge ditt 17-åriga jag?

– Då skulle jag vilja säga att var inte så taskig mot ditt utseende. Om jag tittar tillbaka på när jag var 17 år, jag hade dött för att se ut så nu. Man börjar inte älska sin kropp för att man blir smalare, acceptera den bara.

Vilket är ditt bästa kulturtips?

– Podden P3 Dystopia. De tar upp väldigt relevanta teman. Jag vill tipsa speciellt om avsnittet Ekonomisk ojämlikhet, det är ett superbra avsnitt där man får höra olika perspektiv och hur jämlikt det egentligen är i Sverige.

Evin Ahmad

Ålder: 30 år.

Gör: Skådespelare.

Bor: I Stockholm.

Familj: Fästman.

Aktuell med: Serien Snabba cash på Netflix, premiär 7 april.

Snabba cash – så ser skådespelarna från filmerna ut i dag

Utvald läsning

Femina