Pernilla Wahlgren: Så kommer jag vara som farmor

28 jun, 2023 
AvStina Meyerson
AvEbba S. Dahlman
FotografTT
Pernilla Wahlgren stor intervju
I sommar är Pernilla Wahlgren ett namn på mångas läppar.
Hon är inte bara ny programledare för hyllade Allsång på Skansen 2023, utan ska också bli farmor för första gången därefter.
För Femina berättar hon om förberedelserna för allsången, känslorna inför det kommande barnbarnet – och avslöjar sina bästa skönhetsknep på sommaren.
Annons
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023Brand logo
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

Ständigt aktuella Pernilla Wahlgren har i sommar kunnat fästa en ny fjäder i sin hatt. Utöver titlarna som realityprofil, artist, skådespelare och programledare kan Pernilla nu även titulera sig som allsångsledare.

Utöver sitt mångfacetterade jobb är Pernillas liv i övrigt inte heller stillastående direkt. Nyligen har hennes stora nybyggda hus färdigställts – en resa som många tagit del av – och hon väntar även sitt första barnbarn. När stjärnan kunnat pusta ut efter Allsång på Skansen stundar också bröllopsplaner med fästmannen Christian Bauer.

Pernilla Wahlgren om nya rollen som allsångsledare

Det första avsnittet av Allsång på Skansen 2023 har hyllats vitt och brett – och inte minst Pernilla Wahlgrens insats som programledare.

Annons

När Femina möter mångsysslaren inför premiären känner hon sig både nervös och peppad på vad som komma skall:

– Det känns pirrigt, härligt och stort. Nu längtar man!

Men någon särskild metod för att ladda upp inför showen har inte Pernilla, mest ser hon till att vara ordentligt påläst på sitt manus. Dock verkar det inte bli någon vild festsommar för allsångsledaren i alla fall. Pernilla berättar vidare att det är att ”dricka mycket vatten, se till att vara hemma i tid om kvällarna och sköta sig” som står på menyn.

Pernilla Wahlgren Allsång på Skansen.

Pernilla Wahlgrens bästa skönhetsknep i värmen

Kanske är det också därför som det är på spänstiga steg som Pernilla träder in på den varma allsångsscenen, som hon kommer stå på varje tisdag fram till den 15 augusti.

Annons

För varmt – det är det definitivt, och Sveriges meteorologer är alla överens om att sommaren 2023 ser ut att bli en het sådan.

– Vi har ju tur här att det är skugga på scenen. Men det är bra för publiken att ha med sig en solfjäder och att alltid dricka mycket vatten, råder Pernilla besökarna på allsången.

För att själv känna sig fräsch i värmen har allsångsledaren två trick: SPF och regelbunden användning av bra hudvård.

– Mina bästa skönhetstips i sommar är att vara noga med att använda solskyddsfaktor när man är ute i solen, och att alltid smörja in sig morgon och kväll med bra produkter.

Pernilla Wahlgrens skönhetstips

Pernilla Wahlgrens ord om kommande barnbarnet

Trots att Pernilla Wahlgrens schema verkar fullspäckat med både det ena och andra, så sker åtminstone de största händelserna i tu och ordning.

Annons

– Tack och lov så får jag börja med allsången som har premiär först, och sedan kommer barnbarnet. Så det är bra tajming.

Pernilla berättar vidare för Femina att hon planerar att bli en mycket aktiv farmor, till sonen Oliver Ingrossos och hans partner Zoe Fays kommande barn.

– Jag kommer älska sönder och skämma bort den här ungen så mycket jag bara får och kan. Jag hoppas på att bli en närvarande farmor som kan ställa upp som barnvakt när de än vill, så att de kan få gå på bio eller gå ut och käka middagar. Så fort jag är ledig så vill jag att de ska kunna ringa mig för hjälp.

Men det är inte utan lite hjälp på traven som Pernilla ämnar bli parets ständiga barnvakt. Utöver fästmannen Christian har hon en förhoppning om att få ytterligare sällskap, och att ett nytt vänskapsband ska växa sig starkare i samband med att barnbarnet föds.

– Jag hoppas också att jag blir bästa kompis med Zoes mamma, så att mormor och farmor kan passa barnet tillsammans. Det vore faktiskt jättemysigt! Hon bor också här i Stockholm och är jättetrevlig.

Annons