Sanna Nielsens livsförändring med familjen

27 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPontus Lundahl/TT
Sanna Nielsen är tillbaka som programledare i Allsång på Skansen – och har sedan sist hunnit få barn tillsammans med kärleken Joakim Ramsell.
Nu berättar hon om livspusslet, framtidsplanerna och hur sonen förändrat allt.
– Det är en sån ynnest att vi är två frilansande föräldrar, att vi har möjligheten att ta med vårt barn, så vi kan njuta av honom hela tiden och samtidigt jobba med det vi drömmer om, säger hon.
Annons
Fem snabba med Sanna NielsenBrand logo
Fem snabba med Sanna Nielsen

Det är fullt upp med Allsång på Skansen, och sen julshow och Funny girl – hur hinner du allt?

– Det låter så mycket, och det är det ju också, men jag är också ledig väldigt mycket. Nu har jag varit ledig i ett antal månader, så det bli kul att komma igång. Men det kräver att man förbereder sig i tid, och sen tar man det projekt för projekt.

Hur har du påverkats av pandemin?

– Vi startade ju upp Funny girl, men så kom pandemin och stängde ner i princip allt. Men jag har haft förmånen att göra tv-produktion, så jag har absolut fått jobba. Jag har en sambo som är frilansande musiker, han har inte gjort ett jobb på två år. Jag lider med en hel bransch som på många sätt inte är tillbaka, det tar tid att bygga upp det igen.

Annons

Du jobbar med din sambo Joakim Ramsell till julturnén, hur fungerar det?

– Han brukar vara inblandad i julgrejerna, och på projekten där jag är helt själv. Det var så vi träffades en gång i tiden, vi insåg att vi passade så bra ihop på scenen att vi skulle göra det på andra ställen med. Det är roligt att få dela upplevelserna. Han ör en fruktansvärt bra gitarrist, musiker och idéspruta. Han känner mig så väl och kommer med idéer på vad han tycker att jag borde göra.

– Numera väljer vi att kalla våra turnéer för familjeäventyr, eftersom vi har med vår son. Han var med redan på julturnén i fjol, då var han väldigt liten. Men det gick bra. Det är en sån ynnest att vi är två frilansande föräldrar, att vi har möjligheten att ta med vårt barn, så vi kan njuta av honom hela tiden och samtidigt jobba med det vi drömmer om. Der är så mäktigt.

Finns det några utmaningar med att ha så många olika typer av projekt?

– Hade jag haft tre helt nya projekt hade det varit en sak. Men Allsången är mitt sjunde år, jag är van vid att göra julkonserter och Funny girl har jag ju gjort tidigare men att det är en nypremiär. Jag vet vad som krävs av de olika projekten. Är det något man blir bra på som småbarnsförälder är det att planera sin tid, det är A och O. Nu jobbar jag mycket på mina barnvagnspromenader när Gibson sover, då funderar jag över shownummer till Allsången, repar text eller funderar över låtar till julkonserterna.

Annons

Allsång på Skansen är tillbaka i full skala efter pandemin. Hur kommer det bli?

– Vi gjorde om det till ett rent tv-tittarprogram, jag tyckte vi gjorde det bra och fortfarande höll nivån. Nu ska vi ta vid 2019 igen. Jag får fjärilar i magen av tanken på hur jag längtar efter att möta publiken. Jag hoppas det kommer mycket folk och att folk vågar sig ut för att sjunga allsång. Att få sjunga och ha den där gemenskapen är det folk längtar efter, jag tror inte nu är tillfället för att hitta på nytt. Man vill bara ha det som var normalt innan.

Kommer det vara annorlunda att jobba med Allsången sedan du blev mamma?

– Det är klart det finns timmar man inte sover, men så är småbarnslivet. Jag är förvånad över hur mycket man pallar med fyra timmars sömn flera nätter i rad. Men sen är duktiga på att ta naps med honom också, då tankar man energi. Men jag kommer inte kunna repa lika mycket som tidigare, Gibson tar ju fokuset. Men jag tänker att det värsta som kan hända är att jag gör lite fel, det är inte hela världen.

Annons

Vad har du alltid i handväskan?’

– Mobilen är det första som kommer till mig, den är mitt liv.

Vad är det olagligaste du har gjort?

– Herregud, jag har säkert kört för fort någon gång? Jag kör inte så ofta längre, men när man fick körkort, då körde jag nog för fort.

Vad är det konstigaste ryktet du hört om dig själv?

– Jag kommer bara på sådana ”Sannas gravidlycka” och sånt, när jag inte har varit gravid.

Vad ljög du om senast?

– När vi fått frågan om vi ska följa med på middag ikväll, och vi ljuger och säger ”det kan vi inte, vi måste jobba”. Men så var dte för att vi inte orkar, och inte vågade säga sanningen, haha. De är lite vår melodi nu, vi somnar åtta på kvällen. Middag går inte – lunch kan vi ses!

Sanna Nielsen med några av årets Allsångs-artister.

Vilket är ditt bästa skönhetsknep?

– Att skratta mycket är det roligaste skönhetsknepet, för det syns så väl och man ser så välmående ut. Nu som trött småbarnsmorsa så lägger jag ansiktsmask två gånger i veckan, jag kör massa fukt i ansiktet för att få lite glow.

Annons

Vilket är ditt värsta felköp?

– Om jag köper något så måste jag använda det, jag blir så arg på mig själv när jag hittar något som jag inte använt och som då kanske inte passar längre eller inte är något man känner sig bekväm i längre. Det blir en del spontanköp, jag orkar inte stå och prova i butik, så jag köper och provar hemma.

Vad googlade du senast?

– ”Myggnät till barnvagn”. Väldigt glammigt!

Vad skulle du vilja säga till ditt 17-åriga jag?

– Att allt löser sig. När jag var 17 år och yngre så var jag så himla osäker, samtidigt som jag ville så himla mycket och inte vågade ta för mig. Man får vara osäker, allt löser sig. Ha inte så stora krav på dig själv, det vill jag säga.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons