Soraya Lavasanis kamp i privatlivet: ”Känner mig otillräcklig”

15 jul, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
Soraya Lavasani är en av Sveriges mest proffsiga och folkkära programledare.
När Femina träffar henne poängterar hon dock vikten av att våga vara sårbar.
Något som hon själv ofta brottas med i föräldrarrollen.
– Där tycker jag ofta att, eller känner mig i alla fall ofta, ganska otillräcklig, säger hon.
Annons
Feminista 2023 - kändisarna på röda mattanBrand logo
Feminista 2023 - kändisarna på röda mattan

Soraya Lavasani är en av alla de journalister som tillhör poolen av folkkära Nyhetsmorgon-programledare. Hon är vanligtvis en glad och frisk fläkt i tv-rutan.

När Femina träffade henne på galan Årets Feminista 2023 i mitten på maj berättar hon om de stunder då hon inte känner sig fullt lika stark – och om hur viktigt hon tycker det är att våga visa sig sårbar!

TV4-profilen om sorgen efter mammans bortgång

Under galan prisade livsstilsmagasinet Femina kvinnor som under fjolåret visat mod, briljans och inspiration. Så vi passar på att fråga TV4-profilen Soraya om det modigaste ögonblicket i hennes liv.

– Jag tror nog att det är att jag öppenhjärtat i intervjuer har pratat om sorgen efter min mamma. Jag tycker det är modigt när man vågar vara sårbar. Det kan vara läskigt, men det blir alltid ganska fint när man vågar vara det, säger hon.

Annons

Soraya förlorade sin mamma Anne-Sophie Lavasani till livmoderhalscancer år 2010, efter att hon vårdats på hospice i Uppsala. Hon somnade in vid bara 54 års ålder. Något som Soraya berättade för bland annat Cancerfonden år 2019.

Soraya Lavasani: Känner mig ofta otillräcklig som mamma

På temat att våga vara sårbar berättar Soraya Lavasani vidare om de stunder då hon känner sig som mest sårbar.

– Det måste nog vara i min mammaroll. Där tycker jag ofta att, eller känner mig i alla fall ofta, ganska otillräcklig. Man försöker alltid göra sitt bästa och så blir det kanske bara skit av allting. Någon dag då det är lite extra sårbart till exempel, säger programledaren som har två barn tillsammans med maken Ralph Olsson; dottern Bianca som föddes 2017 och sonen Winston som kom till världens 2020.

Vad gör du då för att försöka reparera det?

– Jag ber om ursäkt. Och om jag brister någon gång så försöker jag börja om liksom. Det är utmanande, men väldigt vackert också, berättar Soraya under intervjun.

Galan Årets Feminista, där Femina talade med Soraya, arrangerades i stolt samarbete med:


Annons