Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

5 anledningar till att se den nya svenska serien Alla utom vi

18 feb, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Nyligen hade Alla utom vi premiär på Discovery+, en ny svensk serie med Alba August och Björn Gustafsson i huvudrollerna. Här är fem skäl till att streama serien – nu!
Annons
Alla utom vi med Alba August och Björn GustafssonBrand logo
Alla utom vi med Alba August och Björn Gustafsson

Redan innan Alla utom vi hade premiär fick den lovande recensioner. Av Aftonbladet har den till exempel beskrivits som en ”realistisk dramakomedi som särskiljer sig och därmed blir något för alla”, samtidigt som Sveriges radio förklarar den som ”en liten pärla”.

Nedan listar vi fem anledningar till varför du bör streama Alla utom vi:

1. Till att börja med: Viktigt ämne

Serien handlar om Hilma (Alba August) och Ola (Björn Gustafsson), ett ungt par som desperat försöker bli gravida och bestämmer sig för att påbörja en IVF-behandling. Situationen tär på både dem, förhållandet och ekonomin. Samtidigt verkar deras omgivning lyckligare och mer fertil än någonsin tidigare.

Med Alla utom vi lyckas man med bedriften att fokusera på ett viktigt ämne som många undviker och blanda upp allvaret med precis lagom mycket humor.

2. Igenkänningen är slående

Alba August får en klapp på kinden

Är det inte ofrivillig barnlöshet man känner igen sig i så är det de knepiga familjeförhållandena eller de provocerande och ovälkomna råden som folk i ens omgivning har en tendens att komma med när det minst passar.

Annons

I Alla utom vi känner många igen sig – och visst är det skönt att veta att man inte är ensam i sina tankar och tvivel.

3. Alba <3 Björn

En av de stora snackisarna innan Alla utom vi hade premiär var att Alba August och Björn Gustafsson skulle spela mot varandra. När nyheten om serien kom var de nämligen ett kärlekspar, och många såg framemot att se dem arbeta tillsammans.

Och visst är kemin mellan Alba och Björn slående. Tillsammans upplevs de som ett trovärdigt par man bara vill se mer av.

I dag är Alba och Björn inte längre tillsammans, det meddelande de strax innan premiären i en intervju med Expressen.

4. Jerkas regidebut

Jerka sitter på en stol och tittar in i kameran

Förlagan till Alla utom vi är den kanadensiska serien How to buy a baby, och bakom den svenska regin står ingen mindre än skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson. Jerka gör därmed debut som regissör, och står dessutom för manus tillsammans med Sebastian Antonios Johansson.

Annons

5. Edvin Törnblom som skådis

På tal om debut… I Alla utom vi gör sociala medier-profilen Edvin Törnblom sitt första gig som skådis, då han inträder rollen som sjuksköterska på IVF-kliniken som Hilma och Ola besöker.

I en intervju med Aftonbladet har han beskrivit upplevelsen så här:

”Jag satte på någon slags försvarsmekanism och tänkte att det här är ingen fara. Men sen efteråt fick jag nypa mig i armen. Det var väldigt häftigt att få vara med om.”

Foto: Discovery+ och Kanal 5

LÄS MER:

Annons