Andrev Walden boktips

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Vad är grejen med Det mest förbjudna?
2:23

Efter reklamen: Vad är grejen med Det mest förbjudna?

(2:23)

Slå på ljud

Letar du efter nästa bok att bli uppslukad av? Här tipsar skribenten och författaren Andrev Walden om tre böcker du inte får missa!

Häng city, Mikael Yvesand

Häng city bok

”Jag har tjatat mycket om den här debutromanen från 2022 men om någon till äventyrs inte hört mig säga att den måste läsas så säger jag det igen. Jag har aldrig sett pojkbarndomen fångas med samma precision. Den nya svenska guldstandarden för uppväxtskildringar.”

Oscar Waos korta förunderliga liv, Junot Díaz

Oscar Waos korta förunderliga liv, Junot Díaz bok

”En modern, säregen och genial klassiker i genren uppväxtskildringar och det krävdes viss ansträngning för att inte stjäla något eller några grepp av Junot Díaz när jag skrev min egen. Bör förmodligen läsas på originalspråk, där den heter The Brief Wondrous life of Oscar Wao, eftersom mycket av humorn finns i ett svåröversatt tonläge.”

Andrev Walden om barndomen och nya boken Jävla karlar

Boktjuven, Markus Zusak

Boktjuven, Markus Zusak bok

”En riktigt mörk men samtidigt vansinnigt underhållande uppväxtskildring primärt riktad till unga läsare. Jämte Bröderna Lejonhjärta det bästa jag läst för mina barn. De var 9 och 11 år gamla och blev svårt gripna medan jag njöt i fulla drag av det ovanligt lekfulla berättandet.”

Laleh: ”Jag tror inte det är lätt att leva med någon som mig”

Mest läst