Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Anna Wahlgren slår tillbaka mot dottern Felicia Humes ord i ny bok

13 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Anna Wahlgrens bråk med dottern Felicia Hume har varit en välpublicerad följetong i media.
Nu väljer Wahlgren att gå till angrepp mot dottern i sin nya bok Livstycken, där hon menar att hon ljuger.
”Det är inte säkert att alla lögner är medvetna lögner”, skriver Anna Wahlgren i sin nya bok.
Annons
4 gånger Sara Danius gjort skillnad för kvinnor
Brand logo
4 gånger Sara Danius gjort skillnad för kvinnor


Författaren Anna Wahlgren släpper sin 34:e bok, Livstycken, som hon menar blir hennes sista. I den berättar hon om livet i Indien tillsammans med sin adoptivson, hur hon drabbats av sjukdomar som borrelia och malaria i sitt nya hemland, och framförallt relationen med sina döttrar Sara Danius och Felicia Hume, tidigare Feldt.

2011 släppte Felicia Hume boken Felicia försvann, där hon berättade om en traumatisk barndom. Hon har efter det berättat att hon valt att bryta kontakten helt med sin mamma, något hon pratade om i sitt sommarprat i Sommar i P1 2020.

”Jag känner kärlek till mig själv över min egen förmåga, att jag kan gå fram till min mamma och säga hej”, sa Hume i programmet.

Det här är något som Anna Wahlgren nu väljer att bemöta i sin nya bok, som Expressen publicerar utdrag ifrån.

Annons

”Hör bara! Jag kunde gå fram till min mamma och säga hej! Så modig var jag! Sådan förmåga hade jag! Är det inte fantastiskt! Jag älskar mig själv för det! Sade alltså min tredje dotter i radio vid 53 års ålder.”, skriver Wahlgren i boken Livstycken.

Anna Wahlgrens anklagelse mot dottern

Anna Wahlgren påstår också att dottern Felicia for med osanning i sitt hyllade tal till sin syster Sara Danius på Cancergalan 2020, efter att Danius gått bort i cancer några månader tidigare.

”Det är inte säkert att alla lögner är medvetna lögner. Det kan vara… fantasins efterkonstruktioner. Ljuger små barn som har sett en blå elefant med balettskor på fötterna? Nej. De fantiserar”, skriver Anna Wahlgren i boken.

Felicia Hume har i Expressen avböjt att kommentera sin mammas påståenden.

Annons