1:48

Efter reklamen: 4 gånger Sara Danius gjort skillnad för kvinnor


(1:48)

Författaren Anna Wahlgren släpper sin 34:e bok, Livstycken, som hon menar blir hennes sista. I den berättar hon om livet i Indien tillsammans med sin adoptivson, hur hon drabbats av sjukdomar som borrelia och malaria i sitt nya hemland, och framförallt relationen med sina döttrar Sara Danius och Felicia Hume, tidigare Feldt.

2011 släppte Felicia Hume boken Felicia försvann, där hon berättade om en traumatisk barndom. Hon har efter det berättat att hon valt att bryta kontakten helt med sin mamma, något hon pratade om i sitt sommarprat i Sommar i P1 2020.

”Jag känner kärlek till mig själv över min egen förmåga, att jag kan gå fram till min mamma och säga hej”, sa Hume i programmet.

10 boktips till hösten – recensenten listar

Det här är något som Anna Wahlgren nu väljer att bemöta i sin nya bok, som Expressen publicerar utdrag ifrån.

”Hör bara! Jag kunde gå fram till min mamma och säga hej! Så modig var jag! Sådan förmåga hade jag! Är det inte fantastiskt! Jag älskar mig själv för det! Sade alltså min tredje dotter i radio vid 53 års ålder.”, skriver Wahlgren i boken Livstycken.

Anna Wahlgrens anklagelse mot dottern

Anna Wahlgren påstår också att dottern Felicia for med osanning i sitt hyllade tal till sin syster Sara Danius på Cancergalan 2020, efter att Danius gått bort i cancer några månader tidigare.

Sorgliga ödet för Anita och Televinken: ”Ingen ringde och frågade”

”Det är inte säkert att alla lögner är medvetna lögner. Det kan vara… fantasins efterkonstruktioner. Ljuger små barn som har sett en blå elefant med balettskor på fötterna? Nej. De fantiserar”, skriver Anna Wahlgren i boken.

Felicia Hume har i Expressen avböjt att kommentera sin mammas påståenden.

Utvald läsning

Femina