Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Åsa Linderborgs nya kärlek – kända författaren Bengt Ohlsson

23 jul, 2021 
AvAino Oxblod
Fotograftt
Journalisten och författaren till Året med 13 månader, Åsa Linderborg, har hittat kärleken.
Hon är nu tillsammans med DN-krönikören och författaren Bengt Ohlsson.
– Jag är hemlig kring mitt privatliv. Jag har inte basunerat ut det här, säger hon i podcasten Värvet.
Annons
Linda Skugge och Kristina Sandberg – det här handlar debatten omBrand logo
Linda Skugge och Kristina Sandberg – det här handlar debatten om

I sin bok Året med 13 månader tar Åsa Linderborg inte bara med läsarna på hur det var att jobba som kulturchef på Aftonbladet när me too-rörelsen briserade – hon berättar också om sitt privatliv och den hjärtesorg hon går igenom.

Men nu har journalisten och författaren hittat kärleken på nytt, i en kulturprofil från en annan tidning. I podcasten Värvet berättar Åsa Linderborg att hon är tillsammans med Bengt Ohlsson, som är författare samt krönikör i Dagens Nyheter.

– Jag är hemlig kring mitt privatliv. Jag har inte basunerat ut det här. Men nu för första gången berättar jag det offentligt då, säger hon i podcasten.

Åsa Linderborg jämför sig med kärleken Bengt Ohlsson

Åsa konstaterar att hon och kärleken båda är författare, men på väldigt olika sätt. Hon kan inte hitta på saker, medan Bengt Ohlsson – som skrivit böcker som Gregorius och Se till mig som liten är – är en skönlitterär författare.

Annons

– Jag lever med en man, en författare som verkligen är skönlitterär författare. Han hittar på, säger Åsa Lindeborg i Värvet.

Hon fortsätter:

– Han är författare på riktigt. Han kan verkligen fantisera ihop historier och figurer. Jag är inte sån. Jag önskar att jag var det men jag är inte sån, säger Åsa Linderborg.

Bengt Ohlsson var gift med Helena von Zweigbergk från 2007 till 2018, då de gick skilda vägar. Han har också flera barn från tidigare relationer, däribland Jack Hildén, som också han skriver kulturtexter i Aftonbladet, samt är författare.

Annons