Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Bästa romantiska komedierna genom tiderna

15 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vem tycker inte om en riktigt bra romantisk komedi?
Nu har Variety rankat några av de bästa genom tiderna – spana in listan för inspiration till en riktigt härlig filmkväll!
Annons
5 filmer att se fram emot 2022Brand logo
5 filmer att se fram emot 2022

Fyra bröllop och en begravning – 1994

En lista på romantiska komedier är ingenting utan minst en film med Hugh Grant (det blir två). Fyra bröllop och en begravning var filmen som gjorde skådespelaren till den världsstjärna han är än idag, och hans kemi med amerikanska Andie MacDowell har fått många att drömma om kärlek genom åren.

Annons

När Harry mötte Sally... – 1989

Om man ber människor nämna en romantisk komedi så kommer nog många av dem säga just När Harry mötte Sally... – det är klassikernas klassiker. Meg Ryan och Billy Crystal spelar vännerna vars relation så småningom utvecklas till något mer. Scenen med den fejkade orgasmen har parodiserats i oändlighet, och talar väl om något till filmens status som romcom-guld.

Galen i kärlek – 2003

Galen i kärlek är en stjärnspäckad romantisk komedi, med Jack Nicholson, Diane Keaton, Frances McDormand och Keanu Reeves i huvudrollerna. Medan många filmer i genren främst rollbesätts av unga skådespelare, så handlar den här filmen om två personer i medelåldern som dras till varandra.

Annons

Laggies – 2014

En bortglömd och underskattad romantisk komedi är Laggies med Keira Knightley och Sam Rockwell. Knightley spelar en 28-åring utan riktning i livet, som sticker från sin trista pojkvän och börjar hänga med gymnasieungdomar – och får en oväntad relation till tonårsvännens pappa.

Bridget Jones dagbok – 2001

Bridget Jones och Mr Darcy – vem har inte både skrattat och gråtit till den här moderna romcom-klassikern? Renée Zellwegger spelar den otroligt relaterbara Bridget Jones som kämpar på med både karriär och kärlek med varierande resultat. Zellwegegr blev till och med Oscarsnominerad för rollen, något som inte nödvändigtvis hör till vanligheterna när det gäller romantiska komedier.

Annons

Crazy rich asians – 2018

Det finns mycket att tycka om med romantiska komedier som genre, men länge har filmerna saknat mångfald. Därför var Crazy rich asians, baserat på en bok med samma namn, ett positivt tillskott till filmklassikerna. Constance Wu spelar en kinesisk-amerikansk professor som upptäcker att hennes pojkvän, spelad av Henry Golding, tillhör en av de rikaste familjerna i Singapore. Trots att filmen är en riktigt klassisk romantisk komedi, har regissören Jon M. Chu samtidigt fått det att kännas modernt och fräscht.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons