4:60

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Kakan

(4:60)

Hösten är den perfekta årstiden att mysa ner sig i soffan med en god bok – men vad ska man läsa? Har du tömt bokhyllorna hemma och läst de senaste böckerna från dina svenska favoritförfattare så kan det vara en idé att titta över Atlanten.

För många författare är den stora drömmen att hamna på The New York Times best seller list – där ligger böckerna som det säljs flest exemplar av i USA. Här är böckerna som har legat etta och tvåa på den mytomspunna bästsäljarlistan i oktober i år – kika in titlarna och låt dig inspireras i ditt läsande!

Apples never fall – Liane Moriarty

Syskonen Delaney misstänker att deras pappa ligger bakom deras mammas mystiska försvinnande.

Toppbetyg till deckardrottningar – så bra är böckerna

The jailhouse lawyer – James Patterson och Nancy Allen

En ung advokat hamnar i fängelse i Alabama, som av någon mystisk anledning är konstant fullt.

Årets nominerade till Augustpriset – vem vinner?

Enemy at the gates – Kyle Mills

Kyle Mills har tagit över serien om CIA-agenten Mitch Rapp, efter att originalförfattaren Vince Flynn gick bort 2013. I den nya boken kämpar Rapp för att avslöja en förrädare, samtidigt som han misstros av presidenten.

The wish – Nicholas Sparks

The Notebook-författaren Nicholas Sparks är tillbaka med en ny bok. Den här gången handlar det om resefotografen Maggie Dawes, som får ett olyckligt medicinskt besked i samband med julen.

State of Terror – Hillary Rodham Clinton och Louise Penny

Tidigare utrikesministern och första damen Hillary Clinton har slagit sig samman med kanadensiska författaren Louise Penny och skrivit en politisk thriller. I fokus står utrikesministern Ellen Adams, som möter globala hot.

The Lincoln highway – Amor Towles

Huvudpersonen Emmett Watson tas med på en oväntad resa till New York 1954, i sällskap av två ungdomar som flytt från att jobba på en bondgård.

Mer läsning

Femina