Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Bästa böckerna att ge bort i present – 10 läsvärda köp!

14 dec, 2020 
AvIda Gustafsson
Böcker att ge bort i present
En välskriven roman, spännande deckare eller en inspirerande biografi. Valen är många när det kommer till böcker och ljudböcker att ge bort i present. Vi har valt några av de bästa böckerna att ge bort just nu.
Annons

Letar du efter en present till mamma, kompis eller syster? En bra bok är alltid en uppskattad present – och det finns så många bra att välja mellan.

Här listar vi några utvalda favoriter för alla smaker som är perfekta att ge bort i present.

Bästa böckerna att ge bort som bok eller ljudbok

Garanterat bra böcker att sjunka ner i soffan med.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Där kräftorna sjunger Delia Owens

Där kräftorna sjunger av Delia Owens är en internationell succé och handlar om naturens krafter och ensamhetens pris. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindblad

Jag kan ha fel Björn Natthiko Lindblad

Ekonomen som gick i thailändskt buddhistkloster i 12 år och som gjorde succé med sitt sommarprat sommaren 2020 har skrivit sin självbiografi som avhandlar livets tillkortakommanden, vad han lärt sig och hur man lever ett friare liv. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Spegelmannen av Lars Kepler

Spegelmannen Lars Kepler

Makarna Ahndoril som står bakom den gemensamma pseudonymen Lars Kepler har skrivit sin åttonde roman om kriminalkommissarien Joona Linna. Garanterat spännande läsning! Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Ett förlovat land av Barack Obama

barack obama ett förlovad land

USA:s 44:e president, som blev den första svarta amerikan i ämbetet har skrivit sin självbiografi där läsaren får i en retrospektiv resa följa med till Ovala rummet i Vita huset, möten med Vladimir Putin och hur presidentskapet påverkade familjen. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Samlade verk av Lydia Sandgren

Samlade verk Lydia Sandgren

Boken som fick Augustpriset 2020 handlar om den stora retroperspektiva utställning av konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Och en berättelse om djup kärlek, vänskap och konst rullas fram i det svävande gränslandet mellan fiktion och sanning. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Att uppfinna världen av Katrine Marçal

Att uppfinna världen Katrine Marçal

I boken att upfinna världen: hur historiens största feltänk satte käppar i hjulet, berättar Katrine Marçal bland annat om hur det kom sig att det dröjde så länge innan resväskor fick hjul och varför det var männens fel. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Vild Iris av Louise Glück

Vild Iris Louise Glück

Poeten, och 2020 års Nobelpristagare i litteratur, Louise Glück fick Pulitzerpriset för diktsamlingen Vild Iris som tar avstamp i trädgården och avhandlar stora ämnen som förtvivlan, ensamhet, död och återfödsel. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Förändra ditt liv 5 minuter i taget av Rangan Chatterjee

Rangan Chatterjee förändra ditt liv 5 minuter i taget

Läkaren Rangan Chatterjee delar med sig av sina bästa tips för att få ett mer hälsosamt liv med en mängd övningar som bara tar 5 minuter åt gången. Verkligen en läsvärd bok för den som vill göra hälsosamma val, men som har svårt att hitta tiden. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Ödesmark av Stina Jacksson

Ödesmark Stina Jacksson

Varför är det egentligen som håller 30-åriga Liv kvar i lilla norrländska hålan med det beskrivande namnet Ödesmark? Hela byn tycks undra hur det egentligen ligger till. Sveriges nya deckarstjärna Stina Jackson skriver spännande om banden vi har mellan varandra och hur svårt det är att bryta mönster. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Ingenjörerna av Gunnar Wetterberg

Ingenjörerna Gunnar Wetterberg

Historikern och På spåret-vinnaren Gunnar Wetterberg fördjupar sig i svenska tekniska landvinningar från 1800-talet till i dag. Intressant bok om den svenska moderna historien. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons