Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Carina Bergfeldt tar över Skavlan

21 sep, 2020 
AvMarcus Alm
FotografTT
Utrikeskorrespondenten och journalisten Carina Bergfeldt tar i vår över talkshowen Skavlan i SVT när ordinarie programledare Fredrik Skavlan tar föräldraledigt.
– Jag fick en vecka på mig att förbereda mig, skriver Bergfeldt till ett Instagraminlägg.
Annons

Efter 20 år som programledare för programmet med hans egna namn har Fredrik Skavlan beslutat sig för att ta föräldraledigt våren 2021. Som ersättare har han och programmet valt utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt. Detta bekräftar hon själv på sin Instagram:

"Med start i januari 2021 och tio veckor framåt är fredagskvällen min att fylla, med spännande och fascinerande och roliga gäster", skriver hon på måndagsmorgonen.

Bakgrunden till att Carina Bergfeldt fick uppdraget var alltså ett kort samtal med Fredrik Skavlan efter att hon själv varit gäst i programmet i januari 2020.

Det som Carina Bergfeldt först trodde var ett skämt var alltså en faktiskt plan från redaktionen på Skavlan. När Fredrik Skavlan efter programmet frågade henne vad hon skulle göra härnäst förklarade hon att hon inte visste – hur går man vidare efter att ha jobbat med att intervjua Donald Trump i ovala rummet? Då svarade Fredrik Skavlan att "man skaffar sig en talkshow" och de båda skrattade gott.

Annons

Något Carina Bergfeldt inte kände till då var att Fredrik Skavlan, efter 20 år som programledare för programmet, beslutat sig för att vara föräldraledig med sitt nya barn, och att han tillsammans med redaktionen för programmet föreslagit just henne som vikarierande programledare. Men detta fick inte Carina veta förrän flera månader senare, under sommaren, när SVT ringde och ville provfilma med henne.

”Jag fick en vecka på mig att förbereda mig”

Provfilmningen fick hon bara en vecka på sig att förbereda – och eftersom uppdraget nu officiellt gått till Carina Bergfeldt så verkar hon onekligen ha gjort ett gott jobb.

I januari 2021 kommer nu Carina Bergfeldt alltså leda långköraren på SVT på fredagkvällar i tio veckor. Samtidigt arbetar hon för fullt med att bevaka det stundande valet i USA.

Fredrik Skavlan återkommer till programmet som vanligt igen hösten 2021.

Mest läst just nu
Annons