Tunna blå linjen säsong 2
Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022
1:35

Efter reklamen: Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022

(1:35)

Slå på ljud

Som vi har längtat! Redan innan den första säsongen av succéserien Tunna blå linjen var avklarad stod det klart att ännu en säsong stod för dörren – och nu närmar sig premiären med stormsteg.

Dramaserien, skapad av Cilla Jackert och producerad av Anagram för SVT, skildrar en grupp polisers liv i Malmö. Serien blev snabbt en riktig tittarfavorit från att den började sändas i januari 2021. I säsong ett fick vi följa de fyra poliserna Sara, Magnus, Leah och Jesse genom svåra prövningar i såväl yrkes- som privatliv. I den andra säsongen förblir somliga saker desamma, medan spännande nya element också väntar oss!

Gizem Kling Erdogan

När kommer säsong 2 av Tunna blå linjen?

Den som har vankat av och an av längtan kan nu pusta ut. Nu är det nämligen inte långt kvar tills säsong två av Tunna blå linjen börjar sändas. Det första avsnittet av publikfavoriten har premiär nu på söndag, den 18 september 2022.

Tunna blå linjen-skaparen avslöjar nya detaljer om säsong 2

Tunna blå linjen skådespelare

Var kan du se Tunna blå linjen?

Den andra säsongen av Tunna blå linjen kommer sändas på SVT och SVT Play. På SVT Play kan du nu dessutom streama den första säsongen om du missat tåget och vill haka på, behöver fräscha upp minnet, eller helt enkelt inte får nog av dramaserien!

Gizem Erdogan

Tunna blå linjen sökte nakna statister

En ledtråd om vad som komma skall i den nya säsongen är att produktionsbolaget tidigare har sökt statister till serien – som är bekväma med att vara nakna. Enligt uppgifter från Allas har nakenstatisterna eftersökts eftersom scener ska spelas in på Kallbadhuset vid Ribersborgsstranden i Malmö.

Tunna blå linjen säsong 2

De här skådespelarna kommer vi få se i säsong 2 av Tunna blå linjen:

  • Amanda Jansson spelar Sara

  • Oscar Töringe spelar Magnus

  • Gizem Erdogan spelarLeah

  • Per Larsson spelar Jesse

  • Anna Sise spelar Faye

  • Sandra Stojiljkovic spelar Danijela

  • Mustafa al-Mashhadani spelar Khalid

  • Robert Bengtsson spelar Olle

  • Malou Marnfeldt spelar Fanny

  • Johannes Lindkvist spelar Osmond

Det här är de fyra nya poliserna i Tunna blå linjen säsong 2

Hajade du till över några av namnen på listan? Det är inte så konstigt i så fall, med tanke på att de sistnämnda är fyra nya ansikten vi kommer få se i serien.

Tunna blå linjen

Mustafa al-Mashhadani är en humorprofil som gjort sig känd under namnet Almushi. Han har dels gjort egna klipp på Facebook och dels arbetat på Humorhimlen i Sveriges radio. Han är även aktuell just nu med kortfilmen Jag skiner inte utan er mina bröder, av Snabba cash-stjärnan Alexander Abdallah. Karaktären Khalid som han spelar i Tunna blå linjen är, enligt Sydsvenskan, en populär kändispolis som både föreläser och är stor på Youtube.

Amanda Jansson avslöjar sanningen om inspelningen av Tunna blå linjen

Khalid Tunna blå linjen

Vi kommer också få se Robert Bengtsson som karaktären Olle. Vi fick se honom som kortast i säsong ett, men nu är hans roll betydligt större. Ni kanske känner igen honom från andra produktioner, såsom Yarden, Rebecka Martinsson eller Sune – Uppdrag midsommar? Karaktären Olle beskriver produktionsbolaget, enligt tidningen, som: ”en glad typ vars positiva livsinställning har fått sig en törn i samband med att han ska bli pappa”.

Olle Tunna blå linjen

Även Malou Marnfelt och Johannes Lindkvist gör nu entré i Tunna blå linjen. Malou har tidigare jobbat som inslagsproducent och produktionsledare för flera tv-serier, och ska nu spela polisen Fanny. Karaktären är en nybliven och ung polis, men som trots sin ringa ålder är en gammal själ. Johannes Lindkvist känner vi i sin tur igen från Rebecka Martinsson och tittarfavoriten Bron. I rollen som Osmond spelar han en ambitiös polisaspirant som vet vad han vill, rapporterar Sydsvenskan.

Fanny Tunna blå linjen
Osmond Tunna blå linjen

Blir det en säsong 3 av Tunna blå linjen?

Det är ännu oklart huruvida det blir ytterligare en säsong av Tunna blå linjen. Men vi håller tummarna och hoppas att det här inte blir polisseriens sista tid i rutan!

Sara Tunna blå linjen

Här är trailern för Tunna blå linjen säsong 2

Kan du inte bärga dig inför söndagens premiäravsnitt? Nedan kan du se ett smakprov på vad den nya säsongen av Tunna blå linjen kommer bjuda på.

Mest läst