1:26

Efter reklamen: 10 överraskande hollywoodpar du inte visste har varit ihop

(1:26)

Slå på ljud

Underliga Shirley Temple-ryktet

Shirley Temple slog igenom som barnskådespelare och chockade publiken med sin talang. Faktum är att stjärnan var så duktig att det började gå rykten om att hon inte kunde vara barn – utan att hon istället var en kortvuxen vuxen person. Ryktet spred sig i Europa, innan utsända fader Silvio Massante från Vatikanen fick träffa henne och verifiera att hon faktiskt var ett barn.

Shirley Temple som barn.

Audrey Hepburn nära dö under andra världskriget

Under andra världskriget bodde Audrey Hepburn – som var tio år när kriget bröt ut – i Nederländerna. Under Tysklands ockupation av landet var Hepburn nära att dö av svält, och överlevde genom att äta tulpanblommor och nässlor. På grund av barndomsförhållandena led skådespelaren av anemi resten av sitt liv.

Christer Lindarw om rollen som Danny i långfilmen Bonusfamiljen

Audrey Hepburn 1954 i filmen Sabrina.

PARAMOUNT PICTURES / Album

Stjärnornas heta filminspelning

Det gick hett till på inspelningen av filmen Giants 1956, med James Dean, Elizabeth Taylor och Rock Hudson – alla skådespelarna hade nämligen affärer med varandra. Rock Hudson blev älskare åt både Elizabeth Taylor och James Dean. Ryktet gör gällande att Rock och Elizabeth slog vad om vem som skulle lyckas få motspelaren James i säng först – och att Rock Hudson vann.

Elizabeth Taylor, Rock Hudson och James Dean låg med varandra under inspelningen av Giants.

BONNIERS

Elizabeth Taylor räddade livet på kollegan

Efter att skådespelaren Montgomery Clift hamnade i en bilolycka efter att ha somnat vid ratten precis när han kört från en middag hos vännen Elizabeth Taylor, så var det just Taylor som räddade livet på honom. Skådespelaren fick veta vad som hänt hennes vän, och sprang till undersättning. Clift hade fått flera av sina tänder i halsen av kraschen och kvävdes av dem innan Taylor rensade hans luftvägar.

Montgomery Clift och Elizabeth Taylor hade jobbat ihop.

Courtesy Everett Collection

Per Gessle: Så uppkom Roxette-hiten

Greta Garbo ville döda Hitler

Svenska Hollywoodikonen Greta Garbo var Adolf Hitlers favoritskådespelare, och han skickade ofta brev till henne där han bjöd henne att komma på besök i Tyskland. Greta Garbo hade inget intresse av detta, men har sagt till vänner att hon skulle ha dödat Hitler om hon fått möjligheten.

– Om kriget inte hade börjat när det gjort så hade jag åkt och tagit fram en pistol ur min väska och skjutit honom, ska hon ha sagt.

Garbo menade också att hon hade kommit undan med det, eftersom ingen skulle ha visiterat henne.

Greta Garbo gillade inte att vara Hitlers favorit.

Rights Managed

Marlon Brandos tunghäfta

Marlon Brando hamnade bredvid Audrey Hepburn på en lunch 1955, men mötte skådespelaren med tystnad när hon presenterade sig. Det hela gjorde att Hepburn trodde att Brando hatade henne. De var först 40 år senare, när hon låg på sjukhus, som hon fick ett brev från Gudfader-stjärnan där han förklarade att han varit så häpen och beundrande att han helt enkelt drabbats av tunghäfta.

Unga Marlon Brando blev imponerad av Audrey Hepburn.

Moviestore/REX

Källa: Buzzfeed.

4:60

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Kakan

(4:60)

Slå på ljud