Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Edvin Endre spelar Daniel Ek – detta vet vi om kommande Spotify-serien

31 jan, 2022 
AvMalin Roos
FotografTT
Edvin Endre spås få sitt stora publika genombrott när han spelar entreprenören Daniel Ek i miniserien The Playlist som handlar om streamingtjänsten Spotify.
– Jag är förväntansfull över hur den kommer att tas emot i världen, som Lena Endres skådespelade son har kommenterat Netflix-serien.
Annons
8 saker du kanske inte visste om Lena EndreBrand logo
8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

Det var i augusti 2019 som nyheten damp ned att Yellow Bird UK hade köpt rättigheterna till Sven Carlssons och Jonas Leijonhufvuds bok Spotify Inifrån, som gavs ut på Albert Bonniers förlag.

Sedan dess har det tisslats och tasslats om när och hur miniserien The Playlist som produceras av Netflix ska bli, men den ska, inspirerad av boken, handla om Spotifys resa från musik-startup till industrijätte.

Edvin är son till Lena Endre och Thomas Hanzon

Per-Olav Sørensen som tidigare gjort succérna Home for Christmas och Störst av allt för streamingtjänsten, regisserar och huvudrollen som den unge svenske entreprenören som revolutionerade branschen genom att erbjuda gratis och laglig musik runt om i världen, görs av Edvin Endre.

Edvin Endre gör rollen som Spotify-grundaren Daniel Ek i The Playlist
Edvin Endre gör rollen som Spotify-grundaren Daniel Ek i The Playlist.

Edvin Endre, född 1994, är son till skådespelarna Lena Endre och Thomas Hanzon, som också har dottern Rosanna tillsammans.
Han har på senare år visat upp sina talanger i bland annat Fartblinda och Henrik Schyfferts Zebrarummet, men rollen som Daniel Ek blir hans första stora och spås bli den unge Endres genombrott.

Annons

Edvin har i ett tidigare uttalande sagt att han ser fram emot att tv-serien ska få möta sin publik:

”Det är otroligt spännande att få spela i vår fiktiva tolkning av Spotifys otroliga resa från att vara en liten startup till att revolutionera en hel värld. Framför allt är det extra kul att få göra det under ledning av Per-Olav Sørensen som jag har varit en stor beundrare av sedan många år. Serien som han skapat tillsammans med alla andra i teamet är verkligen unik och jag är förväntansfull över hur den kommer att tas emot i världen när den har premiär 2022.”

I slutet av november meddelade han vidare på sitt Instagramkonto att inspelningarna som pågått i tre länder under tio månader, var i hamn – och delade samtidigt en bild på hur han kommer att se ut i rollen som Daniel Ek.

Med cliffhangern "Stay tuned".

Joni Mitchell har dragit tillbaka sin katalog från Spotify

Tv-dramat om Spotify kommer enligt tidigare uppgifter i media att bestå av sex 45-minuterslånga avsnitt och på rollistan syns förutom Edvin Endre, bland andra Gizem Erdogan, Christian Hillborg och Joel Lützow.

Lena Endre med sonen Edvin Endre på filmfestival i Cannes.
Med mamma Lena Endre på filmfestival i Cannes.

I verkliga livet har historien om musikstreaming-tjänsten i början av 2022 fått ett nytt turbulent kapitel efter att artister som Joni Mitchell och Neil Young lämnat Spotify som en protest mot att man upplåtit sin plattform åt den kontroversiella komikern Joe Rogan.

Annons

Huruvida detta påverkar PR-maskineriet och premiärdatum för The Playlist är oklart, tv-serien är planerad att sändas under 2022.

Fler Netflix-serier att (förhoppningsvis) se fram emot under året:

Clark

Filmen om gangstern Clark Olofssons liv skulle haft premiär under 20221 men har flyttats fram. I huvudrollen som Clark ser vi Bill Skarsgård, som därmed gör sin första svenska roll på flera år. "Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna.", skriver Bill Skarsgård i ett pressmeddelande.

Jonas Åkerlund står för regi och i den stjärnspäckade rollistan återfinns blandra andra Adam Lundgren, Björn Gustafsson och Sandra Ilar.

Snabba cash 2:

Första säsongen innebar ett rejält genombrott för skådespelarna Alexander Abdallah och Evin Ahmad och som gjorde den hyllade rollen som Leya.Förra sommaren gav seriens skapare Oskar Söderlund och Jesper Ganslandt i en filmsnutt på Instagram beskedet att det blir en ny säsong. Inspelningana var i full gång under hösten, men premiärdatum har ännu inte offentliggjorts av Netflix.

Young Royals 2:

Första säsongen blev en succé runt om i världen och skådespelaren Edvin Ryding som gör rollen som prins Wilhelm, gick från 20 000 följare på Instagram till över 1 miljon. Såväl Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Frida Argento och Lisa Ambjörn sägs vara med när ungdomarna på Internatskolan är tillbaka.

Young Royals 2 ska komma "under 2022".

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons