Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Expecting Amy – Amy Schumers nya dokumentär om att bli gravid

09 jul, 2020 
AvAnais Gonzalez Cruz
Amy Schumer hade en tuff graviditet, med en förlossning som inte heller den var särskilt enkel. I dokumentären Expecting Amy vill hon nu skildra hur svårt det faktiskt kan vara att bli mamma, något det sällan pratas om.
Annons

Förra våren blev komikern och skådespelerskan Amy Schumer mamma för första gången. Den sjätte maj välkomnade hon och maken Chris Fischer sonen Gene till världen, bara timmar innan hertiginnan Meghan Markle födde:

”10.55 i går kväll föddes vår kunglige son,” skrev hon skämtsamt på Instagram efter förlossningen.

Drabbades av allvarligt gravidillamående

Men resan som gravid har varit allt annat än enkel för Amy, något hon vid flera tillfällen talat öppet om. Tidigt i graviditeten drabbades hon av hyperemesis gravidarum, en svår form av gravidillamående som blev så pass allvarlig att hon lades in på sjukhus. Inte heller förlossningen var okompliceread, då komikern lider av endometrios och tvingades genomgå ett kejsarsnitt som pågick i över tre timmar.

Sedan födseln har paret dessutom jobbat hårt för att ge sin son ett litet syskon, något som inneburit en tuff IVF-behandling för stjärnan.

Nu är Amy Schumer aktuell med Expecting Amy på HBO Max, en dokumentärserie i tre delar där hon ärligt och ofiltrerat skildrar hur kämpigt det faktiskt kan vara att bli mamma:

Annons

– Vi kvinnor dealar med så mycket. Vi har mens och går igenom en massa andra saker som det inte är meningen att vi ska prata om. En graviditet ska alltid verka så himla enkel, men jag håller inte med om det. Jag hoppas att jag kan få andra kvinnor att må lite bättre och utbilda dem om vad som kan hända om man blir gravid, säger hon i en intervju med Entertainment Online.

Se trailern till Expecting Amy på HBO Max:

HBO Max är en amerikansk streamingtjänst som för närvarande inte är tillgänglig i Sverige, men som kommer att lanseras globalt.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons