0:48

Efter reklamen: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

(0:48)

Ensam hemma och Ensam hemma 2

Ensam hemma-filmerna med Macaulay Culkin i spetsen är verkligen byggda på dåliga beslut – hade lilla Kevin betett sig på ett rimligt sätt så hade det inte blivit några filmer. Att han istället för att ringa efter hjälp, när han upptäcker att han glömts kvar hemma, bygger avancerade fällor är svårt att förstå.

Kevin i Ensam hemma-filmerna tar dåliga beslut.

Ronald Grant Archive

Andra filmen är inte bättre – där stannar Kevin upp mitt på en full flygplats för att byta batteri, när resten av familjen springer för att hinna med flyget.

Affischen för Stockholms filmfestival upprör

Den lilla sjöjungfrun

Det är klart man kan argumentera för att alla gör dumma saker när man är kär, och för Ariel och Eric slutade det ju lyckligt med både bröllop och barn. Men att ge upp hela sitt liv, och sin vackra röst, för att komma i kontakt med en man som hon aldrig pratat med kan ändå inte räknas som ett särskilt balanserat beslut av Ariel.

Ariel tar hjälp av sjöhäxan Ursula.

Rights Managed

Därför älskar vi att se filmer om kända människor

Titanic

Här är det nog många som har svurit framför tv-apparaterna – när Rose kastar när den gigantiska och världsunika blå diamanten i havet som en hyllning till sin älskade Jack. Var det verkligen nödvändigt? Det är klart vi kan uppskatta en romantisk gest, men hade det inte varit bättre att sälja den och skänka pengarna till välgörenhet? Kanske starta en stiftelse i Jacks namn?

Kate Winslets karaktär Rose med den stora diamanten.

Rights Managed

Grease

Sandy i Grease lider av lite samma problem som Ariel i Den lilla sjöjungfrunhur mycket kan hon ändra sig för en kille? I slutet av filmen har Sandy ändrat hela sin stil och sitt sätt att vara för att imponera på Danny Zuko, som inte har gjort några ansträngningar för henne.

Sandy ändrar hela sin stil.

Ronald Grant Archive

Orealistiska saker som kvinnor gör på film

Romeo + Juliet

Den här är frustrerande. I filmens version av den klassiska dödsscenen med Romeo och Julia ses Julia vakna upp och titta på Romeo när han dricker giftet. Hon gör ingenting för att uppmärksamma sin pojkvän på att hon lever förrän efter att han redan druckit dödligt gift.

Romeo och Julia hade inte behövt sluta tragiskt i filmen.

Rights Managed

Mer läsning

Femina