Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Filmerna att se fram emot i november

02 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Äntligen har biograferna öppnat med full kapacitet igen, och biobesöken kan bli en självklar typ av vardagslyx igen!
Men vad finns det för filmer att se egentligen, både på bio och streaming?
Här är filmerna att hålla koll på som släpps i november!
Annons
5 nyheter på Netflix i novemberBrand logo
5 nyheter på Netflix i november

Eternals

Premiär: 3 november på biograferna

En ny Marvel-storfilm om en stam av superhjältar – spelade av stjärnor som Angelina Jolie och Salma Hayek – som skickades till jorden för flera millennier sedan. Filmen är oväntat nog regisserad av Chloé Zhao, som vann Oscars för både bästa regi och bästa film, för Nomadland.

The harder they fall

Premiär: 3 november på Netflix

Annons

En fjärdedel av alla cowboys i USA var afroamerikaner, men på vita duken har representationen sett mycket sämre ut än så. Regissören Jeymes Samuel gör nu sitt bästa för att jämna ut balansen lite i nya Netflix-filmen The harder we fall, med stjärnor som Idris Elba, Regina King och Jonathan Majors. Det är skottlossningar, bankrån, Tarantino-attityd och ett tungts soundtrack.

House of Gucci

Premiär: 26 november på biograferna

En av årets mest efterlängtade och stjärnspäckade filmer, där alla huvudrollsinnehavare antingen har vunnit eller nominerats till en Oscar tidigare. Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto och Al Pacino berättar den mörka historien om familjen Gucci, där en kamp om makten slutar med lejda yrkesmördare. Regisserat av Ridley Scott, adapterad från Sara Gay Fordens bok, är det höstens mest välklädda biodrama.

Annons

Encanto

Premiär: 26 november på biograferna

Encanto är den 60:e filmen från Walt Disney animation studios, och berättar om en colombiansk familj där alla familjemedlemmar har övermänskliga egenskaper – förutom en tonåring. Filmens musik är skriven av hyllade Hamilton-skaparen Lin-Manuel Miranda, och är en film om att växa upp, kryddad med magisk realism.

Källa: BBC Culture.

Annons