Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Hugh Hefner pekas ut av ex i ny dokumentär: Han manipulerade mig

27 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Playboy-mogulen Hugh Hefner hade alltid väldigt unga flickvänner och fruar, fram till sin död 2017.
Nu riktas nya anklagelser om grooming mot Hefner, från exflickvännen Sondra Theodore, i en ny dokumentärserie.
– Det var så kallt och beräknande, och inte mannen jag hade förälskat mig i, säger hon i dokumentären, enligt Entertainment tonight.
Annons
Så gör du om du utsätts för sexuella trakasserier på jobbetBrand logo
Så gör du om du utsätts för sexuella trakasserier på jobbet

Nya anklagelser riktas mot Playboy-mogulen Hugh Hefner i den kommande dokumentärserien Secrets of Playboy. Entertainment tonight har tagit del av dokumentären, och vittnesmålet från en av Hefners många exflickvänner, Sondra Theodore.

Playboy-grundaren var känd för att alltid ha flera unga flickvänner och fruar vid sin sida och i sitt hem Playboy mansion, och en av dem var just Sondra Theodore. Sondra var 19 år när hon träffade 50-åriga Hugh Hefner och blev tillsammans med honom.

Men under relationens gång påverkades hon mycket av Hefner, och hon berättar att han manipulerade henne till att få andra kvinnor att ha sex med honom.

– Han hade ett sätt att få allting att försvinna och göra att man tvivlade på sig själv. Han sa ”Tror du att de kan komma hit och bo i mitt hus utan att ligga med mig?” Det var liksom, oj. Skulle du ha gäster över på middag och förvänta dig det av dem? Nej. Det var så kallt och beräknande, och inte mannen jag hade förälskat mig i, säger hon i dokumentären, enligt Entertainment tonight.

Annons

Blev manipulerad av Hugh Hefner

Sondra berättar att Hefner fortsatte manipulera och styra henne med sin charm, och fick henne att sluta lita på sig själv. I dokumentären konstaterar hon att det som fick henne att inse att hon blivit utnyttjad av den flera decennier äldre mannen var inte något han sa, utan sättet han sa det på.

Sondra Theodore med Hugh Hefner.

– Det var som att få kallt vatten i ansiktet, och när mina ögon väl hade öppnats så fanns det ingen återvändo. Jag började ifrågasätta och minnas saker, och kände ”Herregud, jag var 19 år!”. Hur vågar han ha utnyttjat kärleken jag kände för honom – för jag hade förälskat mig i honom – mot mig för sin egen vinning.

För Sondra Theodore kom metoo-rörelsen som en räddning, och gjorde att hon till slut ville berätta om sina upplevelser.

Playboy har i ett pressmeddelande uttalat sig om anklagelserna mot sin numera bortgångne grundare.

– Dagens Playboy är inte Hugh Hefners Playboy. Vi litar på de här kvinnorna och deras berättelser och vi uppmuntrar starkt individerna som kommit fram att dela sina erfarenheter. Som ett märke med sexpositivitet som sin kärna tror vi att trygghet, säkerhet och ansvarstagande är viktigt.

Annons