Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Lisa Larson gör kollektion för Arket

31 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografArket.
Legendariska inredningsdesignern Lisa Larson gör ett samarbete med butiken Arket, och släpper kollektionen ”Lisa Larsons figuriner”.
I kollektionen, som släpps första februari, ingår bland annat en ullfilt, en bengalisk tiger i porslin och t-shirts, och pengar skänks till Världsnaturfonden.
Annons
Fem stora inredningstrender 2022 enligt PinterestBrand logo
Fem stora inredningstrender 2022 enligt Pinterest

Har du länge drömt om att äga något av formgivaren Lisa Larson? Då har du din chans nu. Den första februari släpper inredningsdesignern en unik kollektion tillsammans med klädbutiken Arket. ”Lisa Larsons figuriner” innefattar en ullfilt, en tigerskulptur i porslin, olika t-shirts, en tygväska och t-shirts för barn. Ullfilten görs i samarbete med tillverkaren Klippan, och skulpturen

De olika plaggen och föremålen växlar i pris mellan 150 och 1500 kronor. Lisa Larson, som länge varit engagerad i djurrättsfrågor, ser också till att skänka pengar till Världsnaturfonden WWF.

Skänker pengar för tigrar

För varje exemplar som säljs av den handmålade porslinstigern skänker Lisa och Arket 300 kronor till organisationens arbete för vilda tigrar i Indien.

– Jag är väldigt glad över att kunde bidra på mitt egna lilla sätt till den är viktiga saken. Ända sedan mitt första samarbete med WWF för över 40 år sedan så har arbetet att skydda våra vänner i djurriket varit en inspiration för mig, säger Lisa Larson på Arkets (reklamlänk) hemsida.

Lisa Larson, som fyllde 90 år förra året, är en av Sveriges mest hyllade formgivare, och har gjort sig känd för sina djurdesigner. En del av hennes skapelser är stora samlingsobjekt i länder som Japan.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons