Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Meghan Markles bok kritiseras – medan Kate Middletons toppar listor

10 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kate Middleton och Meghan Markle.
Meghan Markle har nyligen släppt en barnbok, The Bench.
Men trots att boken varit omtalad inför släppet så har den inte tagit sig in på listorna över bästsäljare – samtidigt som svägerskan Kate Middleton har toppat listorna.
Samtidigt har Markles bok kritiserats för att vara för lik en annan bok.
Annons
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotterBrand logo
Meghan Markle och prins Harry har fått en dotter

Veckorna före Meghan Markle släppte sin barnbok The Bench, alltså Bänken på svenska, så var den omtalad i medierna. Boken var Meghans present till prins Harry på Fars dag, och handlar om kärleken mellan far och son. Men trots all publicitet så har boken inte sålt så bra som många nog hade förväntat sig. Skådespelaren har inte lyckats ta sig in på några bästsäljar-listor, skriver Radar Online.

För andra familjemedlemmar har det gått bättre med bokförsäljningen. Svägerskan Kate Middleton, som är gift med prins William sedan tio år tillbaka, släppte tidigare en fotobok, som efter bara några veckor i butik hade lyckats ta sig upp i toppen av bästsäljarlistorna, och hamna på en andraplats.

Men medan Kate Middleton har hyllats och imponerat på publiken med sitt konstnärliga öga, så har Meghan Markles bok i stället omgärdats av kontroverser.

Annons

Meghan Markle anklagas för plagiat

Inför boksläppet uppmanade flera till bojkott mot The Bench, för att den helt enkelt påminde alldeles för mycket om en annan bok. Boken som Meghan Markle anklagas för att ha plagierat är The boy on the bench av Corrinne Averiss och Gabriel Alborozo.

”Är der ett sammanträffande eller plagiat, Corrinne Averiss skrev boken The boy on the bench om kärleken mellan far och son”, skrev en person på sociala medier.

”Man kommer vara väldigt road när Meghan Markle måste lämna över alla pengar hon tjänat på boken till författaren som skrev originalet”, tyckte en annan.

Meghan Markle har dock försvarats av just Corrinne, som tog till Twitter för att få slut på spekulationerna om plagiat.

”Efter att ha läst beskrivningen och publicerade utdrag av hertiginnans nya bok, så är det inte samma historia eller samma tema som The boy on the bench. Jag ser inga likheter”, skrev författaren.

Annons