Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Mia Skäringers nära att dö med sonen – berättar i ny podcast

18 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografLORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet
Mia Skäringer har startat en ny podcast tillsammans med skådespelaren Hampus Nessvold, efter att ha lagt ner sin förra med Anna Mannheimer.
Nu berättar hon i premiäravsnittet hur hon och sonen var nära att mista livet i en dramatisk skoterolycka – som slutade med ett totalförstört fordon.
– Jag hade kunnat ha ihjäl både mig själv och min son på grund av att jag får ett fartsug, säger hon i podcasten.
Annons

Komikern och skådespelaren Mia Skäringer, 45, lade ner sin podcast Skäringer & Mannheimer, som hon hade med Anna Mannheimer, 58, i våras. Sedan dess har hon haft podcasten Skalla dagen bakom betalvägg, där hon har åkt runt i husbil och intervjuat kändisar i hela landet.

TV: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste

Nu har stjärnan startat ytterligare en podcast, den här gången med skådespelaren och vännen Hampus Nessvold, 25. Podcasten Skäringer & Nessvold hade premiär på måndagen, och i det första avsnittet berättat Mia Skäringer om en skoterolycka som hade kunnat sluta riktigt illa för henne och sonen Alfred Skäringer, 22.

Mor och son åkte på en skoter i fjällen, när Mia plötsligt tappar kontrollen om snöfordonet.

– Alfred skriker så mycket och tänker ”nu dör vi”. Jag flyger av och hamnar rakt ned med huvudet i snön, så bara stjärten sticker upp, berättar hon i podcasten.

Annons

Skotern totalförstörd: ”Hade kunnat ha ihjäl”

Turligt nog så skadar sig varken Mia eller Alfred – men hade de suttit kvar på skotern när det krockade med trädet hade det kunnat vara desto värre. Skotern är totalkvaddad.

– Skotern är tändstickor, alltså smulad. Lösa delar av skoter inkrockad i ett träd. Vi har alltså flugit av i farten. Jag hade kunnat ha ihjäl både mig själv och min son på grund av att jag får ett fartsug, konstaterar hon i Skäringer & Nessvold.

Det är inte första gången Mia Skäringer hamnar i farliga situationer heller, erkänner hon. Hon berättar för vännen om hur hon var nära att drunkna i Italien för att hon blev tävlingsinriktad och skulle simma när det var röd flagg på stranden.

Nu har hon och maken Gabriel, 35, en uppgörelse.

– Nu har vi den överenskommelsen, jag och Gabbe, att han måste stoppa mig när något kan gå överstyr, då måste jag hejda mig.

Annons