Komikern och skådespelaren Mia Skäringer, 45, lade ner sin podcast Skäringer & Mannheimer, som hon hade med Anna Mannheimer, 58, i våras. Sedan dess har hon haft podcasten Skalla dagen bakom betalvägg, där hon har åkt runt i husbil och intervjuat kändisar i hela landet.

TV: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste
1:56

Efter reklamen: TV: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste

(1:56)

Slå på ljud

Nu har stjärnan startat ytterligare en podcast, den här gången med skådespelaren och vännen Hampus Nessvold, 25. Podcasten Skäringer & Nessvold hade premiär på måndagen, och i det första avsnittet berättat Mia Skäringer om en skoterolycka som hade kunnat sluta riktigt illa för henne och sonen Alfred Skäringer, 22.

Mia Skäringers nya ord om äktenskapet med Gabriel Lázár

Mor och son åkte på en skoter i fjällen, när Mia plötsligt tappar kontrollen om snöfordonet.

– Alfred skriker så mycket och tänker ”nu dör vi”. Jag flyger av och hamnar rakt ned med huvudet i snön, så bara stjärten sticker upp, berättar hon i podcasten.

Skotern totalförstörd: ”Hade kunnat ha ihjäl”

Turligt nog så skadar sig varken Mia eller Alfred – men hade de suttit kvar på skotern när det krockade med trädet hade det kunnat vara desto värre. Skotern är totalkvaddad.

– Skotern är tändstickor, alltså smulad. Lösa delar av skoter inkrockad i ett träd. Vi har alltså flugit av i farten. Jag hade kunnat ha ihjäl både mig själv och min son på grund av att jag får ett fartsug, konstaterar hon i Skäringer & Nessvold.

Därför får du se mindre av Mia Skäringer i Solsidan säsong 7

Det är inte första gången Mia Skäringer hamnar i farliga situationer heller, erkänner hon. Hon berättar för vännen om hur hon var nära att drunkna i Italien för att hon blev tävlingsinriktad och skulle simma när det var röd flagg på stranden.

Nu har hon och maken Gabriel, 35, en uppgörelse.

– Nu har vi den överenskommelsen, jag och Gabbe, att han måste stoppa mig när något kan gå överstyr, då måste jag hejda mig.